Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2010. Június 30. 07:55, szerda | Helyi
Forrás: Nyugathír

r-magyar Napok Győrben: kulturális fesztivál a közös értékek ápolásával

r-magyar Napok Győrben: kulturális fesztivál a közös értékek ápolásával

2010. július 8-10. között rendezik Győrben az r-Magyar Napokat. A fesztivál városunk egyik legfontosabb szakrális emlékére, az rországból érkező Könnyező Szűzanya kegyké

Az idén ismét Győrön a sor, hogy megrendezze ezt a fontos eseményt, amely a két nép közös emlékezése mellett igazán szórakoztató programokat is kínál az érdeklődőknek.

A fő helyszín a Széchenyi tér és a Víziszínpad lesz, ahol a közönség a hagyományos ír népzenétől, az ír popzenén át az igazi kocsmazenéig minden műfajban hallgathat koncerteket, persze élvezheti az igazi ír táncokat, sőt a táncházban meg is tanulhatja azokat.

A Városi Művészeti Múzeum és a Gyermekek Háza kézműves foglalkozásokat szervez a Széchenyi téren, de az r Nemzeti Könyvtár anyagaiból készült kiállítás is színesíti a fesztivált. Olyan ismert zenekarok lépnek fel a téren, mint a Greenfields Együttes, az irí Zenekar, a Sunny Side Up, vagy éppen a Firkin együttes. Látható lesz a Con-Fusion Dance tánccsoport (képünkön) előadása is.
A Rába parti Víziszínpadon ír-klezmer zene különleges ötvözete szólal meg, Celt&Klez címmel, a Budapest Klezmer Band és neves ír vendégzenészek, mint Alyth McCormack énekesnő, Brian Finnegan és a KAN részvételével.

A szombati nap a megemlékezésé, ekkor koszorúzzák meg a Bazilikában található kegykép melletti emléktáblát. A nap programját ír vendégkórus fellépése is színesíti.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.