Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2013. Október 01. 05:00, kedd | Életmód
Forrás: orientpress

Írj helyesen, érkezz pontosan, de ne virággal - tanácsok a netes társkereséshez

Írj helyesen, érkezz pontosan, de ne virággal - tanácsok a netes társkereséshez

Van, aki a Nagy Őt látja mindenkiben, aki mosolyogva szembe jön az utcán, és van, aki szigorú mércével méri, ki jöhet számításba. A Randivonal.hu nyári felmérése szerint sokat változtak az első randis szokások: tilos késni, nem kell a virág és elég egy-két nap ismerkedés a személyes találkozó előtt. A kérdőíves felmérésben közel 3000 online társkereső vett részt 2013 nyarán.

A virtuális ismerkedést követő első, valódi találkozó mérföldkő egy alakuló kapcsolatban. Ilyenkor dől el minden, vagyis az, hogy lesz-e folytatása a történetnek vagy sem. Az első találkozás mindig izgalmas, persze vannak rutinos randizók, akik szinte már gépiesen veszik a találkákat. Az sem titok, hogy máshogy készülnek a nők és máshogy a férfiak, de abban megegyeznek, hogy a legjobb arcukat próbálják mutatni a randin a csésze kávé fölé hajolva, hogy a lehető legjobb benyomást tegyék partnerükre.

A Randivonal.hu megkérdezte társkeresőit, ők hogyan randiznak, milyen szokásokat követnek és mit gondolnak arról, mi illik és mi nem. A randizásnak ugyanis vannak íratlan szabályai, sőt, már annak is, hogyan érdemes megközelíteni a „célszemélyt”. Az online társkereső felméréséből kiderül például, hogy sokan (a válaszadók egyharmada) egyáltalán nem randizna olyannal, aki nem ír helyesen.

Hova menjünk első randin?

Első randis programnak a kérdőívet kitöltők több mint a fele a kávézást és a vacsorát találta legideálisabbnak. Az első randit egyébként jobb minél előbb leszervezni, a Randivonal.hu társkeresői szerint nem érdemes hetekig, hónapokig húzni-halasztani a találkozást. A válaszadók közel fele úgy véli, egy-két nap levelezés vagy beszélgetés elég felvezetésnek.

Illik-e ajándékot vinni?

A virággal való kedveskedés a nőknek régi szokás, ám mostanában mintha sok férfi „elfelejtené” vagy túl romantikusnak tartaná ez a hagyományt. Nem lehet csodálkozni a változáson, hiszen az internetes társkeresők megjelenésével jelentős mértékben felgyorsult az ismerkedés, így jóval több randit bonyolíthatunk le adott idő alatt, mint régen. Ki győzné ennyi virággal? – adódik a kérdés. A Randivonal.hu társkeresői úgy vélik, az első randi még csupán az ismerkedésről szól, erre külön ajándékkal készülni felesleges, azt inkább a második, vagy harmadik randira kell tartogatni, vagyis ha a kapcsolat komolyabbá válik.

Mennyit lehet késni?

A legmeglepőbb eredmény talán a késés témakörében született. Sokan ismerik a mondást, miszerint „egy nőnek illik késnie”, de általánosan bevett szokásnak gondolhatnánk az 5-10 perc késés megengedett hozzáállást. Nos, rossz hírünk van az állandó időzavarban lévőknek és azoknak, akik az utolsó utáni pillanatban esnek be mindenhova. A Randivonal.hu társkeresői szigorú mércével mérik az időt: három megkérdezettből ketten semennyi késést nem tolerálnak az első randin, és csupán egyharmaduk számára elfogadható 5-10 perc várakozás. Az idő drága – főként napjainkban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:45, péntek | Életmód

Augusztus 20. - A Mákvirág lett idén Magyarország tortája

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.