Városlista
2023. március 20, hétfő - Klaudia, Alexandra

Hírek

2023. Január 18. 07:15, szerda | Helyi

Iskolaudvarra hajtott a részeg sofőr Győrben

Iskolaudvarra hajtott a részeg sofőr Győrben

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki ittasan nekiütközött egy másik autónak, majd elhajtott a helyszínről és menekülés közben a kerítésen keresztül egy iskolaudvarra hajtott.

A vádirat szerint a 63 éves férfi 2022 szeptemberében, a délelőtti órákban közlekedett autójával Győrben úgy, hogy a vezetés előtt alkoholt fogyasztott. Emiatt egy piros lámpánál rosszul mérte fel sebességét és az előtte álló járműnek ütközött.

A balesetet követően a férfi nem állt meg a helyszínen, nem győződött meg arról, hogy a baleset következtében történt-e sérülés, hanem a másik járművet kikerülve, elhajtott a helyszínről. Nem messze azonban ittassága és sebessége miatt nem tudott bevenni egy kanyart, felhajtott a járdára, majd egy általános iskola kerítését áttörve, az iskola udvarára hajtott, ahol egy emlékoszlopnak ütközve állt meg. A férfi ezután futva menekült el a helyszínről, azonban az intézkedő rendőrök a közelben elfogták.

Szerencsére a baleset során nem történt személyi sérülés, és az iskolaudvaron sem tartózkodott senki a cselekmény idején.

Az ügyészség a vádlottal szemben ittas járművezetés és cserbenhagyás miatt emelt vádat. A büntetési tétel a halmazati szabályokra figyelemmel három évig terjedő szabadságvesztés, valamint az ügyészség indítványozta, hogy a férfit a bíróság tiltsa el a járművezetéstől.

Címkék: baleset, győr, vádemelés

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 20. 10:15, hétfő | Helyi

Több száz millió forint támogatás a kluboknak

Összesen 325 millió forintot kap a Győri Atlétikai Club, a Győri Vízisport Egyesület és a Győri Úszó Sportegyesület – hangzott el a kiemelt vidéki sportegyesületek támogatása kapcsán tartott sajtótájékoztatón.

2023. Március 20. 09:15, hétfő | Helyi

Kisteve született a győri állatkertben

Az új jövevény alig több mint két hete látta meg a napvilágot a parkban, ahol gondozói segítették világra őt.

2023. Március 20. 08:16, hétfő | Helyi

Összehangolt akció: drogterjesztőkre csaptak le

Szlovák-magyar drogbandát számoltak föl a nyomozók.

2023. Március 19. 07:15, vasárnap | Helyi

Kinyit a Központi Könyvtár Győrben

Egy több mint féléves projekt zárul le a napokban, hiszen március 21-én, 13 órától hivatalosan is átadják az olvasóközönségnek a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér központi épületét a Herman Ottó utcában.