Városlista
2024. szeptember 11, szerda - Teodóra

Hírek

2024. Szeptember 10. 22:50, kedd | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Ismét dobogón a Kermor-os legények!

Ismét dobogón a Kermor-os legények!

A Balaton Park Circuit-ot is sikeresen bevették a Kermor Motorsport pilótái. Egy első és egy második helyet hoztak el.



Histo Cup Formula Renault Bajnokság
Balaton Park Circuit – Kermor Motorsport
Formula Renault FR1 – FR2
2024.08.30-09.01.

Élménybeszámolók a pilótáktól:

Kovács Ádám – Formula Renault FR2:

„Sikeres hétvégét tudhatunk a hátunk mögött.
Egész hétvégén elképesztő meleg volt, így nem volt könnyű dolgunk.
A pénteki edzés a pályával ismerkedésről szólt, és a beállítások megtalálásával, a tempónk erősnek bizonyult.
Szombaton az időmérőn sajnos beragadtam a lassabb pilóták mögé, és nem volt tiszta köröm, így két tized híján a második helyet értem el. A versenyen sajnos az első pár körben nem teljesen találtam meg a ritmust, és a beállítás is a verseny végére volt megfelelő és csak később voltam támadási pozícióba. Egy szoros csatázás után a második helyen intett le a kockás zászló.
Vasárnapra sikerült még jobbra beállítani az autót, egy remek idővel sikerült megnyerni az időmérőt három tizeddel.
A versenyen a rajtot sajnos elrontottam, így a kemény adok-kapok harc folyt a győzelemért. Idő közben egy autó megforgott és bejött a Safety Car, ami összerázta a mezőnyt, így még izgalmasabb volt. Az azutáni rajtot sikerült jól elkapni, és ismét komoly csaták után, én jöttem ki győztesnek, bár az utolsó körben kicsit megnehezítette a dolgom a lekörözött autó, akit egy sikán közepén értem utol.
Nagyon köszönöm a lehetőséget édesapámnak és a Kermor Motorsportnak, és a különleges hétvégét a Premiumshop24.hu-nak!”
Partnereink: Fornetti Kft., Delta-Sec Plusz Kft., Frozen Bakery Trans Kft., Starling-Sped Kft., premiumshop24.hu, Unilub Kft., alkossszabadon.com, Shell Card.


Christopher Oslanec – Formula Renault FR1:

„Sziasztok!
A pénteki edzés napom jól alakult, kivéve az utolsó bemenetelt, amikor is motor probléma lépet fel, és leállt a formulám a pályán. A szerelőim késő éjszakáig javították a versenyautót, hogy reggel az időmérőre rajthoz tudjak állni. Nagyon szépen köszönöm a szerelőimnek, és a csapattársam Kovács Ádám csapatának, hogy segítettek megjavítani, így másnap rajtrácson tudtam lenni. Azonban a csapatvezető Szigetvári Mátyásról sem akarok meg feledkezni, és megköszönni, hogy megtudták együtt oldani a gondot. A szombati qualifikáción, és a futamban is a második helyezést értem el.
Szombati verseny után a csapat át ellenőrizte a formulát, és pár beállítás, és módosítás után a vasárnapi qualifikációt az első helyen zártam. A futamban egy baleset miatt bent volt a Safety Car. A megismételt gördülő rajt után az én hibámból buktam el utolsó előtti körben az első helyet, igy másodiknak intettek le. Ennek ellenére nagyon megvoltam elégedve, és ismét új tapasztalatokat szereztem.
A bajnokságban összetettben a második helyre jutottom fel a csapattársam Kovács Ádám mögé igy Ádám az FR2 kategória első helyén van, és én az FR1 első helyén tartom a pozíciómat, amit a jó csapatszerelők és egész csapatnak köszönhetem.
Ezúton is szeretném megköszöni az szüleimnek és a támogatóimnak (BCF, Thermowhite, Flowii, Onyx, Mandzij, Liaty polystyrén, AScarSK) és Kermor Motorsportnak, hogy ilyen sikeres versenyt zárhattam.”

Fotó: Hajóka SportFotó
- Hajósi Miklós -

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 10. 07:34, kedd | Sport

Paralimpia 2024 - Ünnepélyesen fogadták a magyar küldöttséget

Valódi példaképek vagytok mindannyiunk számára – mondta hétfőn a párizsi paralimpián 15 érmet nyert magyar küldöttség ünnepélyes fogadásán Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár.

2024. Szeptember 09. 07:38, hétfő | Sport

Paralimpia 2024 - Kialudt a láng Párizsban

Vasárnap este kialudt a láng Párizsban, ezzel véget ért a XVII. paralimpia, a mozgássérült, látássérült és enyhe értelmi sérült sportolók legnagyobb sporteseménye.

2024. Szeptember 08. 06:52, vasárnap | Sport

Paralimpia 2024 - Ekler Luca Európa-csúccsal ezüstérmes 400 méteren

Ekler Luca Európa-csúccsal ezüstérmet szerzett a szombat esti döntőben 400 méteres síkfutásban a párizsi paralimpián.

2024. Szeptember 08. 06:51, vasárnap | Sport

Német-magyar - Ötgólos vereség a düsseldorfi nyitányon

A magyar labdarúgó-válogatott 5-0-s vereséget szenvedett a német csapattól a Nemzetek Ligája A divíziójának szombati első fordulós mérkőzésén, Düsseldorfban.