Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2012. Február 09. 13:30, csütörtök | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Ismét segített az Universitas

Ismét segített az Universitas

Jelentős támogatást nyújtott 2011-ben is az egyetemen folyó tudományos, kutatási, ismeretterjesztési, kulturális és sporttevékenységekhez, támogatott egyetemi és városi szervezeteket az UNIVERSITAS-Győr Nonprofit Kft.

Több mint 14 millió forintot adományozott a kiemelkedően közhasznú szervezet az elmúlt év folyamán.

Jelentős pénzbeli támogatásban részesült az Egyetemi Zenei Alapítvány, amely 5 millió forintot fordíthat a Varga Tibor Zeneművészeti Intézet zenei együtteseinek, hallgatóinak támogatására, az Egyetemi hangversenyterem programjainak megvalósítására. Közel 5 millió forintos támogatást kapott a Győri Egyetemért Közhasznú Egyesület, amely a pénzt hallgatói rendezvényekre, tanulmányi utak szervezésére fordíthatja. 1 millió forintban részesült a Széchenyi István Egyetem Sportegyesülete, ahol a támogatás elsősorban nevezési díjakra, sportversenyeken való részvételre kerül felhasználásra, míg az Alternatív Közlekedést Fejlesztő Hallgatói Közhasznú Egyesület 750. 000 Ft-ból készülhet fel a következő versenyekre, ezzel is öregbítve az egyetem hírnevét rangos országos illetve nemzetközi versenyeken.

A város kulturális életének színfoltja a Győri Filharmonikus Zenekar, amelynek a társasági adó törvény által biztosított lehetőséget kihasználva nyújtott az Universitas-Győr Nonprofit Kft 1, 5 millió forintos támogatást.

A Kft az egyetemmel kötött társadalmi közös szükséglet kielégítésére szóló szerződés alapján 2011-ben is számos egyetemi kiadványt jelentetett meg. Többek között a Jog - Állam - Politika periodika négy száma, a jogi kar Oktatói Bibliográfiája, a győri jogászképzés évszázadait bemutató kiadvány, dr. Szigeti Péter: Társadalomkutatás- Mi végre? illetve dr. Patyi András: Közigazgatás – Alkotmány – Bíráskodás című könyve is a Kft gondozásában jelent meg. 2011-ben elindult a Széchenyi University Press sorozat, melynek első kiadványa a Control Engineering angol nyelven jelent meg, és több hazai intézmény, valamint a delfti egyetem oktatásában is helyet kapott.

A Kft 2012-ben is fő feladatának tekinti, hogy a tevékenysége során elért eredményéből mind szélesebb körben nyújtson pénzbeli támogatást, illetve járuljon hozzá munkájával az egyetem céljainak megvalósításához.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 09:16, csütörtök | Helyi

A barokk korba repít vissza a 250 éves pannonhalmi orgona

A felújítás után visszatért Pannonhalmára és ismét régi pompájában ragyog az 1778-es években készült Corte-orgona. Sokat látott restaurátorok számára is kihívás felújítani egy ilyen hangszert.

2024. Május 09. 08:11, csütörtök | Helyi

Kevesebb lett az elhúzódó peres ügy

Országosan csaknem megfeleződött a két éven túli peres ügyek száma 2023-ban.

2024. Május 09. 07:14, csütörtök | Helyi

A Győri Balett táncosát választották a legjobb női balettosnak

Szakmai díjakat adtak át a tánc világnapja alkalmából.

2024. Május 08. 09:11, szerda | Helyi

Hamarosan kezdődik az Öt Templom Fesztivál

Május 9-én, csütörtökön kezdődik az Öt Templom Fesztivál.