Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2012. Április 16. 14:00, hétfő | Helyi
Forrás: Varga Alexandra

Ismét segíthet Győr a dévai árvákon

Ismét segíthet Győr a dévai árvákon

Immár – mondhatni hagyományosan - tizedik alakommal, a hétvégén rendez szeretet napokat a Győri Püspökség a szegény sorsú erdélyi gyermekek részére, idén 17 dévai árva érkezik.

Az elmúlt kilenc évben összesen mintegy 39 millió forinttal segítették az ügyet a szeretetnapok résztvevői - ismertette a rendezvénysorozat eddigi hozadékát Tóth András karitászreferens. A szeretet napokat először 2003-ban rendezték meg. Azóta a karitatív akció egyre ismertebbé vált. A győriek felajánlása nagy segítség a misszió és a gyerekek számára.


Tóth András a programot ismertető hétfői sajtótájékoztatón azt mondta, a szombati jótékonysági bált vasárnap a Káptalandombon szabadtéri fesztivál követi, amelynek keretében az erdélyi Szovátáról érkező gyerekek adják elő műsorukat, továbbá fellép Palya Bea is.


Böjte Csaba ferences rendi szerzetessel, az erdélyi gyermekmentő misszió főszervezőjével is találkozhatnak vasárnap a püspöki szentmise után az egybegyűltek. A misszió alapítója és a Szent Ferenc Alapítvány gyermekvédelmi tevékenysége nyomán ma már 65 helyszínen, köztük Gyulafehérváron, Déván, Szovátán, Kolozsváron és Tusnádfürdőn 2300 nehéz sorsú gyermeket nevelnek.


A sajtótájékoztatón továbbá elhangzott az is, hogy a látogatóközpontban egyháztörténeti kiállítás nyílik, emellett az érdeklődők itt kapnak információkat a rendezvényekről, programokról és a különböző túrák is innen indulnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?