Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2012. Április 16. 14:00, hétfő | Helyi
Forrás: Varga Alexandra

Ismét segíthet Győr a dévai árvákon

Ismét segíthet Győr a dévai árvákon

Immár – mondhatni hagyományosan - tizedik alakommal, a hétvégén rendez szeretet napokat a Győri Püspökség a szegény sorsú erdélyi gyermekek részére, idén 17 dévai árva érkezik.

Az elmúlt kilenc évben összesen mintegy 39 millió forinttal segítették az ügyet a szeretetnapok résztvevői - ismertette a rendezvénysorozat eddigi hozadékát Tóth András karitászreferens. A szeretet napokat először 2003-ban rendezték meg. Azóta a karitatív akció egyre ismertebbé vált. A győriek felajánlása nagy segítség a misszió és a gyerekek számára.


Tóth András a programot ismertető hétfői sajtótájékoztatón azt mondta, a szombati jótékonysági bált vasárnap a Káptalandombon szabadtéri fesztivál követi, amelynek keretében az erdélyi Szovátáról érkező gyerekek adják elő műsorukat, továbbá fellép Palya Bea is.


Böjte Csaba ferences rendi szerzetessel, az erdélyi gyermekmentő misszió főszervezőjével is találkozhatnak vasárnap a püspöki szentmise után az egybegyűltek. A misszió alapítója és a Szent Ferenc Alapítvány gyermekvédelmi tevékenysége nyomán ma már 65 helyszínen, köztük Gyulafehérváron, Déván, Szovátán, Kolozsváron és Tusnádfürdőn 2300 nehéz sorsú gyermeket nevelnek.


A sajtótájékoztatón továbbá elhangzott az is, hogy a látogatóközpontban egyháztörténeti kiállítás nyílik, emellett az érdeklődők itt kapnak információkat a rendezvényekről, programokról és a különböző túrák is innen indulnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 09:16, vasárnap | Helyi

Kulcslyuk műtéthez kapott pénzt a győri kórház helyi vadászoktól

Megyei vadászok a győri kórház gyermekosztályának 1 200 000 forint értékű segítséget „vadásztak össze”.

2024. Május 19. 08:16, vasárnap | Helyi

Nyomatékot adnak gyakorlati tudásuknak

Még könnyebb lesz fizikát tanulni a győri Kazinczy Ferenc Gimnáziumban. Az intézmény megkapta ajándékba azt az eszközt, amelyet a tavalyi Alprosys Kreatív Fizikaversenyen használtak a diákok.

2024. Május 19. 07:12, vasárnap | Helyi

Díjat nyert a győri Audi

Azért kapta az elismerést, mert energiaigényének nagy részét megújuló forrásból fedezi.

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

A nyomdaipar egyik legnagyobb kitüntetését kapta a győri szakember

A díjat Egyházi Zsolt kapta, aki egy győri nyomdaipari céget vezet. Már az édesapja is nyomdász volt, az elismerést az ő emlékének ajánlja.