Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2020. Január 15. 18:00, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Ismét teljes az ország olajtartaléka

Ismét teljes az ország olajtartaléka

Ismét teljes az ország olajtartaléka – írja szerdán a Népszava a Mol arról szóló tájékoztatása alapján, hogy a cég az év végi határidőig visszatöltötte a biztonsági tárolókba a 246 ezer tonna kőolajat,

amelyet májusban megvásárolt az illetékes miniszter által az orosz nyersanyagszennyezés miatt számára felszabadított 400 ezer tonnából.

Az intézkedésre azért volt szükség, mert szennyezett kőolaj érkezett a Barátság vezetéken, amelynek kitisztításáig így a Mol finomítói az ország biztonsági tartalékaiból és adriai szállítmányokból készítettek üzemanyagot.

A visszatöltés nyomán ismét 589 ezer tonna nyersolaj, valamint 515 ezer tonna dízel és 269 ezer tonna benzin vésztartalék áll rendelkezésre. Ez az ország – az előírtnál öt nappal több – 95 napnyi szükséglete – írja a lap.

Címkék: olaj, tartalék

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.

2024. Augusztus 14. 07:40, szerda | Belföld

Szerdától harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe

Szerdától vasárnapig harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe - olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján.

2024. Augusztus 14. 07:36, szerda | Belföld

MOHU: elérte a százmilliót a visszaváltott italcsomagolások száma

Elérte a 100 milliót a visszaváltott italos palackok, dobozok és üvegek száma a magyarországi kötelező visszaváltási díjas rendszerben (DRS) -

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Belföld

Újabb tízezer szamárköhögés elleni védőoltás érkezett

Tovább emelkedett a bejelentett szamárköhögés (pertussis) gyanús esetek száma, hétvégén újabb tízezer szamárköhögés elleni védőoltás érkezett hazánkba