Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Március 12. 06:46, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Ismét a térség vezető államává kell válnunk

Ismét a térség vezető államává kell válnunk

Újjá kell építeni a magyar gazdaságot, mivel csak ennek alapján lehet ismét sikeres magyar külpolitikát folytatnunk, melynek révén ismételten a közép-európai térség vezető nemzete lehetünk – hangoztatta több neves értelmiségi, akik

Kiss Gy. Csaba, az ELTE docense szerint hazánk leértékelődött az elmúlt években, amit bizonyít egy januári lengyel felmérés is, mely szerint a magyarok csupán a hetedikek a szimpátialistán, a csehek és a szlovákok is megelőznek minket. A szakértő szerint semmilyen lépés nem történt a magyar-lengyel kapcsolatok fejlesztése terén. A negatív magyarságképhez hozzájárult, hogy a 2006. október 23-i eseményeket a lengyel televízió élőben közvetítette - tette hozzá. A kutató elmondta: a kulturális diplomáciának sokkal felkészültebbnek kellene lennie, nem volt magyar kezdeményezés, a térséget nem szólítottuk meg az elmúlt években. Végig kellene gondolni egy olyan ösztöndíjprogramot, amely kifejezetten a közép-európai térségre irányul - mondta az egyetemi oktató.

(A teljes cikket elolvashatja a Magyar Nemzet Online oldalán.)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.