Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. Augusztus 01. 07:21, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

Ismét beindult a bevásárlóturizmus

Ismét beindult a bevásárlóturizmus

Míg az állam finanszírozását drágította, a határmenti települések kereskedőinek üzletét élénkítette a forint gyengülése. A szlovák-magyar határ mentén már hét közben is minden ötödik vásárló északi szomszédunktól érkezik.

 

Egy dunaszerdahelyi férfi és családja elsősorban a márkás ruhaneműket kereste a győri bevásárlóközpontban. Mint mondja, Magyarországon nemcsak a forint gyengülése, de a nagyobb választék miatt is érdemes elkölteni a szlovák eurót.



Április közepén 264 forint volt az euró, most 283-284. „A szlovákiai euró bevezetését követő eufóriának azért úgy tűnik, vége. Az emberek ott is megtanultak célirányosan vásárolni, prioritásokat szabni, hogy mi a fontos, és mi a kevésbé fontos. Természetesen, ha az euró a 300 forintot megközelíti, akkor már érdemes nekik bármilyen árut itt megvásárolni, beleértve a napi fogyasztási cikkeket, a tejet, a húst és így tovább" - fogalmazott Hegyi Ferenc győri áruházvezető.



A határ túloldalán akciókkal próbálja otthon tartani vevőkörét az egyik révkomáromi építőipari alapanyagokat forgalmazó üzlet vezetője. Azt mondja, a bevásárlóturizmushoz elég, ha a tégla néhány euróval olcsóbbá válik Magyarországon. „Kisebb fuvarral, - ha el tudják szállítani a vevők, - szívesen elmennek 5 kilométerrel tovább a határon túlra, és megvásárolják az építőanyagot, mivel 10 százalékos különbség is előfordulhat az itteni árakhoz képest" - közölte Olláry Viktor révkomáromi üzletvezető.


A pozsonyi Pravda szerint a mostani forintárfolyam mellett egyes termékek akár harmadával olcsóbban is megvásárolhatók Magyarországon, mint Szlovákiában.



(hírTV)

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.