Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2010. November 05. 14:21, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Ismét három évig jár majd a gyes

Ismét három évig jár majd a gyes

Elkészült az a törvényjavaslat, amely két évről újra három évre növelné a gyermekgondozási segély (gyes) folyósításának idejét – tudta meg a Magyar Nemzet. A jogszabály-módosítást várhatóan még ebben a hónapban elfogadja a par

Fellélegezhetnek azok az édesanyák, akik nem találnak bölcsődei férőhelyet kisgyermekeiknek, és attól tartanak, nem tudnak majd megélni, ha nappali felügyelet hiányában a gyermek kétéves kora után nem tudnak majd munkába állni. Elkészült ugyanis az a törvényjavaslat, amely visszaállítja a gyes folyósításának időtartamát kettőről három évre.

A kisgyermekes családok által régóta várt változtatást az egyes szociális, gyermekvédelmi és családtámogatási tárgyú törvények módosítását tartalmazó salátatörvény tartalmazza, amelynek tervezete már olvasható a Nemzeti Erőforrás Minisztérium honlapján – további részletek a Magyar Nemzet pénteki számában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk