Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2010. Június 23. 07:21, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

Ismét kitiltották a vak férfit kutyája miatt

Ismét kitiltották a vak férfit kutyája miatt

Két éven belül már másodszor fordult az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz egy pápai vak férfi, mert segítő kutyáját nem engedték be vele bizonyos üzletekbe. 2008-ban egy hipermarketből tiltották ki, két hete pedig egy ruhaboltban nem enged

 

Orsós Sándor két hete próbált vásárolni a pápai ruhaboltban, de azt mondták: kutyáját nem viheti be, mert félnek tőle a vásárlók. A vak férfi hiába magyarázta, hogy vakvezető kutyáról van szó, kitessékelték az üzletből. Orsós Sándorral kedden ellátogatott a boltba a Független Hírügynökség tudósítója, némi gondolkodás után most beengedték a kutyát.

 

Az üzlet külföldi tulajdonosai azt mondták: két hete a nyelvi nehézségek miatt nem értették meg, hogy vakvezető kutyáról van szó, és azt sem tudták, hogy az állat hámján lévő jelzés mit jelent. Most azonban bocsánatot kértek Orsós Sándortól, és megígérték, hogy Hektorral együtt bármikor szívesen látják a boltban.

 

Orsós Sándor a korábbi elutasítás miatt azonban az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult. Ott a Független Hírügynökség kérdésére elmondták: korábban két egymásnak ellenmondó rendelkezés volt arról, hogy be lehet-e vinni vakvezető kutyát az üzletekbe, mára azonban egyértelmű a szabályozás. A szolgáltatók és üzletek kötelesek beengedni a segítő kutyákat.

 

Szász Adrián hatósági főreferens hozzátette: ha mégis kitiltják a kutyát, akár 6 millió forintos bírságot is kiszabhatnak. Ilyen esetekben egyébként nemcsak a hatósághoz, hanem bírósághoz is fordulhat a panaszos, és akár kártérítésre is ítélhetik a szabályozást megszegőket.

 

(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 16:00, hétfő | Belföld

Gyérítik a szúnyogokat

Kilenc vármegyében, csaknem ötvenezer hektáron gyérítik a szúnyogokat

2024. Május 20. 06:00, hétfő | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajói

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben