Városlista
2024. február 24, szombat - Mátyás

Hírek

2010. Február 12. 06:08, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Ismét legálissá tenné az otthoni pálinkafőzést a Fidesz

Ismét legálissá tenné az otthoni pálinkafőzést a Fidesz

Adott mennyiségig nem lesz illegális az otthoni pálinkafőzés a Fidesz tervei szerint. Orbán Viktor erről az egyik bulvárlap munkatársának beszélt, aki elkísérte a pátelnököt vidéki kampánykörútjára. Az információt Havasi Bertalan, a

Dunaújvárosban és Tatabányán járt szerdán Orbán Viktor. A Fidesz elnökét rövid kampánykörútjára elkísérte a Blikk munkatársa is, aki Orbán Viktor kisbuszában utazva tett fel kérdéseket a pártelnöknek. Itt hangzott el az is, hogy a Fidesz, ha hatalomra jut, adott mennyiségig legalizálná az otthoni pálinkafőzést, ami a jelenlegi szabályozás szerint tiltott tevékenység. A sajtóban megjelent információkat Havasi Bertalan, a Fidesz sajtófőnöke is megerősítette az MNO-nak. Havasi részleteket nem tudott még mondani a szabályozás megváltoztatásáról, de magánemberként örült a hírnek, hiszen neki is problémát okoz az, hogy az összegyűjtött cefrét messzire el kell fuvaroznia, hogy abból legálisan pálinkát főzzenek egy főzdében.

További részletek a Magyar Nemzet Online oldalán.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 23. 13:49, péntek | Belföld

Nagyszabású ellenőrzést tart a rendőrség az utakon

A buszosokat és a tehergépkocsik sofőrjeit ellenőrzi hétfőtől február végéig a rendőrség a Roadpol Truck & Bus akció keretében.

2024. Február 23. 13:47, péntek | Belföld

Orbán Viktor: négy géppel bővül a magyar Gripen-flotta

További négy géppel bővíti Magyarország a honvédség Gripen vadászbombázó repülőgépflottáját - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Budapesten, miután tárgyalt Ulf Kristersson svéd miniszterelnökkel.

2024. Február 23. 09:18, péntek | Belföld

Orbán Viktor: Brüsszelben kapuzárási pánik van

Brüsszelben kapuzárási pánik van, az Európai Parlament mandátuma ugyanis júniusban lejár.

2024. Február 22. 15:37, csütörtök | Belföld

Enyhe, de esős, szeles idő várható a hétvégén

A megszokottnál enyhébb idő várható a hétvégén is, a hőmérséklet csúcsértéke továbbra is bőven 10 Celsius-fok felett alakul, de többször kell esőre, záporra számítani, és a szél is gyakran lesz élénk, olykor erős