Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2010. November 28. 14:25, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

Ismét pályáznak az állatkertért

Ismét pályáznak az állatkertért

Ismét pályázatot nyújt be a pécsi állatkert áttelepítésére a város önkormányzata, miután a közelmúltban le kellett mondaniuk a már elnyert 732 millió forintos pályázati pénzről. A város elképzelése az, hogy ingyenes tulajdonba ven

A pécsi állatkert elköltözése, évtizedek óta probléma. Jelenlegi helyén, a Mecsek oldalban ugyanis a város ivóvíz bázisát veszélyezteti. A város legutóbb 732 millió forintot nyert az új helyszín kialakítására, de a pénzről lemondott. Kiderült, hogy az előzetes számításokhoz képest 1 milliárddal többe kerülne a költözés, erre pedig nincs fedezet. „Újból próbálunk pályázni a város segítségével a jövő évben. Hogyha minden jól megy, akkor év végére lehet támogatási szerződést kötni. Ez azt jelenti, hogy 2012 elején már neki lehet állni az új állatkert építkezésének” – mondta Szatyor Miklós, a pécsi állatkert igazgatója.

Az önkormányzat ingyen szeretné megkapni a már működő erdei élménypark közelében fekvő területet. Ezzel több 100 millió forinttal lehetne lefaragni a költöztetés költségeit. „Azt szeretnénk, hogyha visszatérnénk az eredeti állapotokhoz, és az erdészet illetve az állam partnerként működne közre, hogy a területet ingyen kapnánk meg” – fejtette ki Nagy Csaba Pécs Fidesz–KDNP-s alpolgármestere.

Az állatkertnek ez év végéig van környezetvédelmi engedélye. A zöldhatóság csak bizonyos feltételekkel és csak egy évre hajlandó azt meghosszabbítani. A költözés teljes költsége 2 és fél millió forint, ha sikerül rá pályázati pénzt szerezni, az új pécsi állatpark 2013-ra készülhet el. (da)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: