Városlista
2024. február 22, csütörtök - Gerzson

Hírek

2016. Május 24. 07:46, kedd | Külföld
Forrás: mti

Iszlám Állam: a szervezet legyőzése csak az első lépés a béke felé

Iszlám Állam: a szervezet legyőzése csak az első lépés a béke felé

Az Iszlám Állam terrorszervezet legyőzése csak az első lépés lehet a közel-keleti béke felé - mondta Kiss Álmos Péter katonai szakértő, a honvéd vezérkar vezető kutatója hétfő este az M1 aktuális csatorna műsorában.

Hangsúlyozta: a most ostromlott Fallúdzsa mellett Irakban Moszul az egyetlen nagyváros, amely a szervezet irányítása alatt van, de az sem jelenti a mára igencsak meggyengült mozgalom végét, ha ezek elesnek.

Lehetséges forgatókönyvnek nevezte, hogy az Iszlám Állam a föld alá vonul, vállalja a presztízsveszteséget, és máshová költözik, esetleg óriási ellentámadásba megy át.

Kiss Álmos Péter hangsúlyozta: a béke megteremtésének fontos előfeltétele, hogy a síiták és a szunniták megtanuljanak egymás mellett élni, de fontosnak nevezte Törökország szerepének tisztázását is, mondván, "egyszerre állnak mind a két oldalon", bőven támogatva az Iszlám Államot, ugyanakkor részt véve az ellene küzdő koalícióban is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 21. 08:32, szerda | Külföld

Kijev határozott választ vár az EU-tól a gazdatüntetések miatti ukrán-lengyel határzárra

Tájékoztatták az Európai Bizottságot az ukrán hatóságok az ukrán-lengyel határzárral kapcsolatos helyzetről, és határozott választ várnak -

2024. Február 21. 08:30, szerda | Külföld

Putyin: teljesen orosz ellenőrzés alá került a Dnyeper bal partja Herszonban

Orosz ellenőrzés alá került Krinki település a Dnyeper bal partján, Herszon megyében, ahol az ukrán hadsereg hídfőállás kiépítésével próbálkozott

2024. Február 21. 06:00, szerda | Külföld

Romániában betiltották az energiaitalok forgalmazását kiskorúak számára

Romániában nagy többséggel megszavazta a képviselőház kedden azt a törvénytervezetet, amely betiltja az energiaitalok forgalmazását kiskorúak számára.

2024. Február 16. 14:30, péntek | Külföld

Meghalt a börtönben Putyin politikai ellenfele, Alekszej Navalnij

Meghalt a börtönben Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus - közölte pénteken az orosz Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat (FSZIN).