Városlista
2023. március 26, vasárnap - Emánuel

Hírek

2021. December 09. 15:04, csütörtök | Helyi

Itt a hó! - Gőzerővel dolgozik a Győr-Szol

Itt a hó! - Gőzerővel dolgozik a Győr-Szol

Már csüötrtök hajnalban megelőző jelleggel síkosság mentesítő anyagot juttatott ki a Győr-Szol az utakra.

A napközben megindult havazással egy időben a teljes állomány folytatta a síkosságmentesítést, a munka jelenleg is tart. – írja a szolgáltató.

A hidakat, felüljárókat, tömegközlekedési útvonalakat, a forgalmasabb főutakat nagygépekkel, a belvárosi és más városrészek szűkebb utcáit valamint a kerékpárutakat kisebb járművekkel, a buszmegállókat, a hidak, felüljárók járdáit, a gyalogátkelőhelyeket, közterületi lépcsőket kézi erővel már az éjszakai órákban síkosságmentesítették. Napközben folytatódott a munka a szolgáltató teljes gépparkja és a készenlétben lévő teljes személyi állomány folytatta az utak, járdák takarítását.

A síkosságmentesítési munka jelenleg is tart, és mindaddig folytatódik, amíg az időjárási körülmények indokolják. – írják. Ugyanakkor a szolgáltató felhívta a közlekedők figyelmét, hogy a télies időjárás, a havazás miatt csúszásveszély alakult ki a vízpartokon is. A győri folyópartok mentén, a rakpartokon több helyen figyelmeztető táblák jelzik a fokozott balesetveszélyt, így ezeket a sétálóutakat mindenki saját felelősségére használhatja. A téli időszakban érdemes fokozottan figyelniük az itt közlekedőknek, hiszen a páralecsapódás vagy hóesés miatt ezeken a helyeken könnyen előfordulhat jegesedés, még enyhébb időben is jelentős a csúszásveszély. Nagyobb hidegben, jegesedés esetén a Győrben található városi tavakra, folyószakaszokra is vonatkozik a csúszkálás, a korcsolyázás tiltása, ezt a téli sportot a műjégpályán, illetve adventi időszakban a Dunakapu téren lehet űzni.

A szolgáltató arra is felhívja a közlekedők figyelmét, hogy megfelelően felkészített és téli gumival felszerelt járművel induljanak útnak. A speciális körülmények között hosszabb menetidővel kell számolni, ezért célszerű hamarabb elindulni.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 25. 08:15, szombat | Helyi

Nyeregben a bringások

Indul a kerékpárszezon.

2023. Március 25. 07:15, szombat | Helyi

Térségünkben a legnagyobb a foglalkoztatási arány

A legmagasabb foglalkoztatási arány tavaly Győr-Moson-Sopron vármegyét és Budapestet, a legalacsonyabb Szabolcs-Szatmár-Bereg és Somogy vármegyét jellemezte.

2023. Március 24. 09:15, péntek | Helyi

Közlednek az álláspontok az Audi és a szakszervezet között

Stratégiai egyeztetés után folytatódtak a bértárgyalások az Audi és a szakszervezet között kedden.

2023. Március 24. 08:15, péntek | Helyi

Újra mossuk a pelenkákat?

Két csomag pelenkát és egy csomag katétert tart raktáron ez a patika!