Városlista
2022. augusztus 12, péntek - Klára

Hírek

2014. Április 08. 14:38, kedd | Helyi
Forrás: infoGyőr

Itt a jó idő, bringákra fel!

Itt a jó idő, bringákra fel!

Elérkezett a biciklis szezon, így elővehetjük a tárolókból, garázsból kerékpárunkat. Néhány ötlet és tipp a kerékpár tulajdonosoknak és vásárlás előtt állóknak.

Kezdjük néhány jó tanáccsal, apró hasznos ötlettel azok számára akik a bringás szezon kezdetén új kerékpárt vásárolnának. Egy bicikli megvásárlása természetesen több évre szól, ezért érdemes a nekünk legjobban megfelelő kerékpárt választani, és nem első sorban az árak közti ( néha igen csak elenyésző ) különbséget evidenciában tartani. Először is azt kell fontolóra vennünk, hogy inkább városi közlekedésre vagy hosszabb bicikli túrákra vásároljuk a leendő sport eszközt. Az sem mindegy, hogy inkább közutakon és bicikli utakon vagy terepen fogjuk használi.

A sárhányó, prizmák, adott esetben csomagtartó vagy kosár is fontos lehet, attól függően, hogy mire használjuk majd a kerékpárt. Szerencsére az Intersportban, bicikli vásárlás esetén is szakeladók várják a vásárlók kérdéseit, hogy a számukra legmegfelelőbbet tudják ajánlani.

Akik már rendelkeznek kerékpárral, a szezon kezdetén, mielőtt újra kétkeréken közlekednénk, érdemes egyrészt magát a kerékpárt szakszervízben ellenőriztetni. A fékeket, a váltót, hogy amíg álltak, illetve az előző évi használatban nem állítódtak el, vagy koptak meg. Továbbá ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy nem csak hogy kötelező, hanem saját és másik biztonsága érdekében, feltétlen rendelkezzünk megfelelő világítással. Pár ezer forintos beruházá, ám nem túlozva, az életünket is megmentheti és a balesetek nagy része elkerülhető a megfelelően kivilágított biciklivel. Érdemes a bukósisak és egyéb testrész védők berszerzése is ami szintén nem olyan nagy költség, mint amennyire hasznos.

Az Intersportnál, a kuponfüzeben található rész kivágásával most ingyenes szakszervízzel várják a kerékpárosokat, így a szezonnak biztosan egy megbízható kerékpárral tudunk nekivágni.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 11. 13:15, csütörtök | Helyi

Változik a forgalmi rend a Kálóczy téren, másfelé járnak a buszok is

Javítják a csatornát Győrben, a Kálóczy tér északi oldalán, a Győri Szentháromság templom előtti szakaszon.

2022. Augusztus 11. 09:16, csütörtök | Helyi

Búcsút kell vennünk egy legendától?

Több mint 42 éve működik Győr belvárosában az Arrabona ételbár, amely a mi információink szerint is hamarosan bezárhat, bár ezt hivatalosan még nem erősítette meg senki.

2022. Augusztus 11. 08:15, csütörtök | Helyi

Megjelölik a bicikliket

Folytatódik a bringák speciális pasztával történő megjelölése szombaton 9 órától.

2022. Augusztus 10. 10:15, szerda | Helyi

Vízhiány elleni készültséget rendeltek el a Rábán

A Rába vízgyűjtő területén lehullott kisebb mennyiségű csapadék ellenére a folyó vízhozama folyamatos lassú csökkenést mutat.