Városlista
2022. július 5, kedd - Sarolta, Emese

Hírek

2022. Június 22. 09:05, szerda | Helyi

Itt a nagy bejelentés: újabb e-motorok készülhetnek Győrben

Itt a nagy bejelentés: újabb e-motorok készülhetnek Győrben

Tovább bővül az Audi Hungariánál készülő elektromos motorok portfóliója.

A beruházás, amelyben Magyarország kormánya is szerepet vállal, több mint 260 munkahely megőrzéséhez járul hozzá, és tovább erősíti Magyarország szerepét a világ járműiparában, jelentette be a vállalt Budapesten. A beruházás 120 milliárd forintból valósul meg.

Az új, úgynevezett MEB ECO (Modularer E-Antriebs-Baukasten – modulrendszerű elektromos hajtáskoncepció) hajtásokat a Volkswagen Konszern kis méretű elektromos autóiba építik. A gyártás a tervek szerint 2025-ben kezdődik, amelyhez egy új gyártóterületet alakítanak ki Győrben. Az új termék előállítása új kompetenciákat is jelent, hiszen a gyártási mélység növelésével az elektromos hajtáshoz szükséges lemezcsomagot és a forgóegységet is a győri munkatársak fogják készíteni, valamint a későbbiekben a teljesítményelektronika gyártása is vállalatnál történik.


Az Audi Hungaria motorgyártásért felelős igazgatósági tagja kiemelte, a jelenlegi, évente mintegy százezres darabszámban készülő elektromos motorcsalád hamarosan kiegészül a következő elektromos motorgeneráció, a PPE hajtások gyártásával. Az átalakulás következő meghatározó lépéseként érkezik az új motorcsalád. Robert Buttenhauser úgy fogalmazott, a sorozatgyártás elindulásáig felkészítik munkatársakat az új technológiára, valamint hozzásegítik őket az új alkatrészek gyártásához szükséges kompetenciák elsajátításához.

Az Audi Hungaria nemcsak gyártja az elektromos hajtásokat, hanem a folyamatok és a fejlesztési tevékenységek terén szerzett szaktudását is kamatoztatja a sorozatgyártásban lévő és az új termékek esetén. A vállalat már javában készül az új Premium Platform Electric (PPE) e-motorgeneráció gyártására. A Volkswagen Konszern világszerte négy gyártótelephelyen készíti az elektromos hajtásokat, melynek során a konszern márkái közötti technológia tudástranszfer és a szinergiák kihasználása központi szerepet játszik, írják sajtóközleményükben.

Az Audi Hungaria az világ legnagyobb motorgyáraként évente mintegy 1,6 millió motort gyárt a Volkswagen és Audi Konszern márkái, köztük a Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA, Skoda, Lamborghini és Porsche modellek számára. A vállalatnál 2018-ban kezdődött az elektromos hajtások gyártása, nemrég készült el a 300.000. e-motor Győrben.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 05. 10:13, kedd | Helyi

Megszűnt az osztrák családi pótlék indexálása!

Ausztria nem fizethet kevesebb szociális ellátást a migráns munkavállalóknak július 1-től!

2022. Július 05. 09:16, kedd | Helyi

Nem akart kórházba menni, megharapta a mentőautó sofőrjét

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 30 éves férfi ellen, aki megharapta az ellátására érkező mentőautó sofőrjét.

2022. Július 05. 08:15, kedd | Helyi

Győrben ad koncertet a holland Cappella Pratensis

A régizenei énekegyüttes július 8-án a győri Szent Ignác Bencés Templomban ad koncertet, amelynek témája Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe.

2022. Július 04. 15:36, hétfő | Helyi

Újra a gyermekeké volt Győr

Két év kényszerű kihagyás után ismét a gyermekektől volt hangos Győr belvárosa a hétvégén.