Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2014. Június 12. 05:00, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Itt a nyár, wellnessről vízpartra váltunk

Itt a nyár, wellnessről vízpartra váltunk

A meleg idővel együtt megváltoznak a magyar turisták utazási igényei. Az egy szálláshelyen eltöltött vendégéjszakák száma megnő, a 2 éjszaka helyett inkább 3 és több éjszakás foglalások kerülnek túlsúlyba, valamint a wellness-t fölváltja a vízparti pihenés: a Balaton, Hévíz, valamint az élményfürdővel és kültéri medencével rendelkező szálláshelyek válnak népszerűvé - derül ki a Nemaradjle.hu akciós szálláscsomagokat értékesítő weboldal nyárra vonatkozó kutatási tapasztalataiból.

A Nemaradjle.hu tavaszi-nyári szállásfoglalásaiból kiderül, miképp változnak meg a magyar turisták utazási szokásai a meleg idő beköszöntével. A wellness üdüléseket felváltja a vízparti pihenés, valamint egyre népszerűbbé válnaka klasszikus városlátogatással egybekötött utazások, így Sopron, Szeged, Debrecen, Gyula, Sárospatak, Szombathely és Sárvár.

„A legnépszerűbb települések, ahová nyáron a magyar turisták legszívesebben utaznak: Siófok, Keszthely, Badacsony, Balatonfüred, Balatonalmádi, Tihany, valamint Budapest, Gyula, Hajdúszoboszló, Hévíz, Eger és környéke, Sopron, Sárvár” – mondta Szalay Ákos, a weboldalt üzemeltető E-business Group egyik tulajdonosa, aki egy érdekes adatra is felhívta a figyelmet: a vásárlók közel egyharmada két illetve három alkalommal is visszalátogat oda, ahol jól érezte magát. A Nemaradjle.hu 100 legtöbbet vásárló vendégének utazási szokásai rámutatnak arra, hogy a magyar turista egyharmada hűséges utazó, s csak kétharmaduk kíváncsi és térképez föl újabb magyar úti célokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

2024. Július 30. 08:02, kedd | Életmód

A szúnyogok ellen bevetett kémiai kezelések visszafogott használatát javasolják a Pécsi Tudományegyetem szakemberei

A csípőszúnyogok állományának gyérítésére bevetett, Magyarországon is széles körben alkalmazott pyrethroid-alapú kémiai kezelések visszafogott használatára hívják fel a figyelmet a PTE VNL szakemberei.