Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Június 30. 10:43, csütörtök | Helyi

Itt talál meg minden fontos információt a győri ebösszeírásról

Itt talál meg minden fontos információt a győri ebösszeírásról

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény szerint az önkormányzatoknak ebösszeírást kell tartaniuk.

A kutyák gazdáinak pedig a meghatározott adatokat meg kell adniuk az önkormányzat számára, amennyiben valaki ezt nem teszi meg minimum 30 000 Ft-os bírságra számíthat.

Győrben az év második felében, július 1. és december 31. között zajlik az ebösszeírás, amely a gazdák bejelentése alapján – önbevallásos módszerrel – történik. Az összeírólapon szereplő adatok a kutya oltási könyvéből kitölthetők. Az ebösszeírással kapcsolatos adatszolgáltatási kötelezettség a korábbi összeírás során már bejelentett, illetve oltással és transzponderrel rendelkező állatokra is vonatkozik.

Az adatszolgáltatás legegyszerűbb módja a bejelentés elektronikus űrlapon történő kitöltése. Az adatlap letölthető továbbá az önkormányzat oldaláról, valamint beszerezhető és leadható a Polgármesteri Hivatal Győr, Honvéd liget 1. szám alatti épületének portáján, a Hivatal Ménfőcsanaki, Gyirmóti és Győrszentiváni Lakossági Információs Irodáiban, a Család- és Gyermekjóléti Központ irodáiban, a győri Fressnapf üzleteiben, a Győri Állatmenhelyen, illetve az eboltásban együttműködő állatorvosoknál. Az állatorvosok listája itt tekinthető meg.

A kitöltött adatlapokat postai úton a Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztály Igazgatási Osztályának címezve (9002 Győr, PF: 56.), vagy e-mailben az ebosszeiras@gyor-ph.hu e-mail címre lehet beküldeni.

Címkék: ebösszeírás, győr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense