Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2010. November 03. 07:41, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

Itt a megoldás, ami feltölt a nap végéig tartó energiával

Itt a megoldás, ami feltölt a nap végéig tartó energiával

Napjainkban az élet felgyorsulása miatt egyre kevesebb lehetőség van a közös családi étkezésekre és ezzel együtt a gyerekek táplálkozási szokásának formálására. Sokan, többnyire idő hiányában nem reggeliznek. A szülő a kérdéskö

Több felmérés is bizonyítja, hogy a gyerekek többsége nem reggelizik otthon, csak igen kis hányaduk kap tápláló reggelit a szüleitől. Pedig ez az egyik legfontosabb étkezés a nap folyamán, hiszen ilyenkor töltődik fel szervezetünk annyi energiával, ami a nap végéig is kitart bennünk. „Szerencsére az utóbbi időben egyre több olyan kisgyerek is van, aki a vajas kenyér, sajtos sonkás szendvics mellett gabonapehellyel, müzliszelettel, esetleg különféle rostokban gazdag keksszel indítja a napot” – mondta el Henter Izabella dietetikus, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének tagja, majd hozzátette: „Ha teljes kiőrlésű gabonából készült keksszel indul a nap, akkor a gyerekek nem korgó gyomorral ülnek be az iskolapadba; így tudnak koncentrálni és jobban el tudják sajátítani a tananyagot is.”

Összetételi lista: első helyen legyen a zab, búza, rozs vagy korpa
A kekszek kiválasztásánál különösen oda kell figyelni, hogy az összetételnél az első helyen a zab, a búza, a rozs, illetve a korpa legyen, hiszen a felsorolás sorrendje jelenti azt, hogy az adott termékben az adott hozzávalóból van a legtöbb. „Kevesen tudják, hogy a teljes kiőrlésű gabona valójában azt jelenti, hogy a liszt, amiből a termék készül, a korpától a csíráig a gabonaszem összes alkotórészét tartalmazza, aminek köszönhetően négyszer annyi rost, kétszer annyi kálcium, hatszor annyi magnézium és háromszor annyi kálium van benne, mint a hagyományos lisztben” – mondta el Sánta Sándor, a Magyar Édességgyártók Szövetségének elnöke a kekszek összetételével kapcsolatban.

Két jó tanács: keressük a megbízható márkákat, hiszen ez a garancia arra is, hogy a termék minőségi alapanyagokból készül, illetve mozogjunk naponta 10 percet, hiszen a mozgás is nagyban hozzájárul az egészséges életmódhoz.

(patikamagazin.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Hszi Csin-ping: Kína és Magyarország mindig barátok voltak

Kína és Magyarország mindig barátok voltak, de történelmük során most a legjobb a kapcsolat a két ország között - jelentette ki Hszi Csin-ping, a Kínai Népköztársaság elnöke csütörtökön Budapesten.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Orbán Viktor: támogatjuk a kínai békekezdeményezést

Támogatásáról biztosította az ukrajnai konfliktus lezárását célzó kínai békekezdeményezést csütörtökön, a Hszi Csin-ping kínai államfővel közösen tett sajtónyilatkozatában Orbán Viktor miniszterelnök.

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:39, csütörtök | Belföld

Orbán Viktor fogadta az állami látogatásra Magyarországra érkező kínai államfőt

Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó szerda este a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogadta Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát