Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Június 19. 09:53, szerda | Helyi
Forrás: GYŐR MRFK

Ittasan vezető buszsofőr veszélyeztette az utasokat

Ittasan vezető buszsofőr veszélyeztette az utasokat

Sopronból indult este azaz autóbusz, melynek vezetője a harkai buszfordulóig több balesetet okozott. Az ittas járművezető a buszon utazók többszöri kérésére állt csak meg és engedte leszállni a megrémült utasokat.

A Kisalföld Volán helyi járatával 2013. június 17-én este indult el a soproni buszpályaudvarról a 45 éves gépkocsivezető.A rendőri vizsgálat adati szerint a férfi, míg a harkai úti buszfordulóig eljutott, hat jelzőtáblának ütközött neki. Ezek közül egyet visszapillantó tükrével elfordított, minek következtében a tükör eltörött, egyet pedig az oszlopról szakított le.Az autóbuszon utazók a rendőröknek elmondták, hogy a férfit, aki járművével folyamatosan súrolta az út menti fák lomkoronáját, többször kérték megállásra.

Féltek, hogy a láthatóan ittas sofőrrel, komolyabb baleset nélkül nem fogják megúszni a „kalandot”. Menet közben, ők értesítették a rendőrség ügyeletét.
Végül a buszvezető a Kőszegi és Harkai út kereszteződésében tette le sérülésmentesen tizenöt utasát, majd nyitott ajtókkal, nagy sebességgel hajtott tovább Harka irányába. A harkai buszfordulóba érve, nagy sebességgel hajtott fel az útszegélyre, ahol elsőbbségadás kötelező táblának ütközött. Leszakította a tábla alatt felrögzített hulladék tároló edényt, ezt követően állt meg.

A település buszfordulójában vonták ellenőrzés alá a járőrök, aki az általa vezetett autóbuszban mintegy félmillió forint anyagi kárt okozott.G. Tiborral szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. A rendőrök a szükséges mintavételre előállították, vezetői engedélye bevonását kezdeményezték.

Ellene ittas járművezetés gyanúja miatt indított eljárást a Soproni Rendőrkapitányság.

Címkék: buszsofőr, harkai, ittas

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.