Városlista
2022. augusztus 9, kedd - Emőd

Hírek

2013. Június 19. 09:53, szerda | Helyi
Forrás: GYŐR MRFK

Ittasan vezető buszsofőr veszélyeztette az utasokat

Ittasan vezető buszsofőr veszélyeztette az utasokat

Sopronból indult este azaz autóbusz, melynek vezetője a harkai buszfordulóig több balesetet okozott. Az ittas járművezető a buszon utazók többszöri kérésére állt csak meg és engedte leszállni a megrémült utasokat.

A Kisalföld Volán helyi járatával 2013. június 17-én este indult el a soproni buszpályaudvarról a 45 éves gépkocsivezető.A rendőri vizsgálat adati szerint a férfi, míg a harkai úti buszfordulóig eljutott, hat jelzőtáblának ütközött neki. Ezek közül egyet visszapillantó tükrével elfordított, minek következtében a tükör eltörött, egyet pedig az oszlopról szakított le.Az autóbuszon utazók a rendőröknek elmondták, hogy a férfit, aki járművével folyamatosan súrolta az út menti fák lomkoronáját, többször kérték megállásra.

Féltek, hogy a láthatóan ittas sofőrrel, komolyabb baleset nélkül nem fogják megúszni a „kalandot”. Menet közben, ők értesítették a rendőrség ügyeletét.
Végül a buszvezető a Kőszegi és Harkai út kereszteződésében tette le sérülésmentesen tizenöt utasát, majd nyitott ajtókkal, nagy sebességgel hajtott tovább Harka irányába. A harkai buszfordulóba érve, nagy sebességgel hajtott fel az útszegélyre, ahol elsőbbségadás kötelező táblának ütközött. Leszakította a tábla alatt felrögzített hulladék tároló edényt, ezt követően állt meg.

A település buszfordulójában vonták ellenőrzés alá a járőrök, aki az általa vezetett autóbuszban mintegy félmillió forint anyagi kárt okozott.G. Tiborral szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. A rendőrök a szükséges mintavételre előállították, vezetői engedélye bevonását kezdeményezték.

Ellene ittas járművezetés gyanúja miatt indított eljárást a Soproni Rendőrkapitányság.

Címkék: buszsofőr, harkai, ittas

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 09. 10:11, kedd | Helyi

Nagyon fogynak a hőszivattyúk

Szinte lehetetlen hőszivattyúhoz jutni, akkora az érdeklődés az energiatakarékos berendezések iránt.

2022. Augusztus 09. 09:12, kedd | Helyi

Érdemes figyelni a postaládákat, fontos levél érkezik

Új számlákat kapnak augusztustól az önkormányzati bérlakásban élők Győrben.

2022. Augusztus 09. 08:15, kedd | Helyi

Szabadtéri tüzek és balesetek is adtak munkát a tűzoltóknak: két emberen már nem tudtak segíteni

Csaknem hetvenszer riasztották a múlt héten Győr-Moson-Sopron megye tűzoltóit. A tűzesetek és műszaki mentések során nyolcan sérültek meg, két ember életét vesztette, írják közleményükben.

2022. Augusztus 09. 07:16, kedd | Helyi

Balhéval végződött az este

Ismerősét késelte meg egy férfi Győr belvárosában.