Városlista
2024. július 28, vasárnap - Szabolcs

Hírek

2010. November 25. 14:41, csütörtök | Belföld
Forrás: HírTV

Ivaréretté vált és nagyon magányos Ábel

Ivaréretté vált és nagyon magányos Ábel

Unottan lustálkodik, vagy éppen a rácson keresztül bánatosan nézelődik. Asszonyt keres magának Ábel. A vidrát tavaly januárban találták a Velencei-tónál, anyja valószínűleg elhagyta. A lábodi vidraparkba került, ott nevelkedett. Ábel

Mintha csak az ablakban könyökölve várná haza kedvesét, úgy nézelődik a rácson kifelé Ábel a nap nagy részében. Gondozója szerint ilyenkor azon ábrándozik, milyen is lehetne együtt élni egy lányvidrával. A magány már meg is viselte az állatot, csak akkor jön ki a kuckójából, ha látogató érkezik hozzá némi étellel.

„Ábel sokkal lustább nappal, eszik, alszik, ha bemegyek, akkor kijön, viszont az egész éjszakát pörgéssel, forgással és sajnos így a rácson belüli udvarlással tölti. Tehát minél előbb valami kis hölgyemény kellene neki” - mondta el Balogh Márta állatgondozó.

Egy olyan vidrára vár, amelynek már a rácson belül is udvarolhatna és megmutathatná saját játékos magánszámát. Ábel már soha többé nem mehet vissza a természetbe, annyira megszokta az embereket, ezért is fontos, hogy egy olyan vidralányt találjanak neki, amely szintén bírja a bezártságot. Lili, a vidrapark kicsit félszeg lakója valószínűleg alkalmas lenne a vidranászra, de egyikőjük kifutója sem lenne elég nagy kettőjüknek. A vidraparknak pedig nincs pénze nagyobbat építeni. Így egyelőre magányosan fürdőzik tovább Ábel, az ivarérett vidra. (rá)

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 28. 11:02, vasárnap | Belföld

Gyopáros Alpár: több mint 1,8 milliárdos támogatást kaptak az önkéntes tűzoltó-egyesületek a Magyar falu programban

A kormány több mint 1,8 milliárd forint értékben támogatott önkéntes tűzoltó-egyesületeket az elmúlt több mint négy évben a Magyar falu programban működő Falusi Civil Alapon keresztül

2024. Július 28. 11:01, vasárnap | Belföld

Tusványos - Orbán Viktor: ha Európa nem tér észhez, magára marad ebben a háborúban

Megkezdődött egy békepárti \"erjedés\" és ha Európa nem hagy fel háborúpárti álláspontjával, magára marad ebben a háborúban

2024. Július 28. 10:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 30. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Július 27. 06:00, szombat | Belföld

KSH: a benzin 6, a dízel 1 forinttal olcsóbb, mint a szomszédos országokban

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 610 forint volt, ami 6 forinttal alacsonyabb a szomszédos országok átlagértékénél.