Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Február 24. 11:59, vasárnap | Külföld
Forrás: MTI

Izraelben mintegy háromezer palesztin rab kezdett éhségsztrájkot

Izraelben mintegy háromezer palesztin rab kezdett éhségsztrájkot

Az izraeli börtönök mintegy háromezer palesztin rabja kezdett éhségsztrájkba vasárnap, tiltakozásul az előző nap meghalt társuk miatt - közölte az izraeli közszolgálati rádió.

Az izraeli börtönök mintegy háromezer palesztin rabja kezdett éhségsztrájkba vasárnap, tiltakozásul az előző nap meghalt társuk miatt - közölte az izraeli közszolgálati rádió.

Issza Karakea palesztin büntetés-végrehajtási miniszter azt állította, hogy a kődobálásért elfogott 30 éves rabot, Arafat Dzsaradatot kihallgatás közben ölték meg, és ezért nemzetközi vizsgálatot követelt.
Az izraeli börtönhatóságok szóvivője szerint Dzsaradat valószínűleg szívrohamban halt meg az észak-izraeli Megiddo börtönben szombaton, és sikertelenül próbálták újraéleszteni.
A halálának pontos okát meghatározó boncolásnál jelen lesz a Palesztin Hatóság orvos szakértője, valamint Dzsaradat ügyvédje és családjának képviselője is.
Az izraeli börtönökben mintegy 4700 palesztint tartanak fogva. A palesztin fogoly halála után a ciszjordániai Ofer börtönben lázadás tört ki, és Hebronban is tüntetés volt, ahol a tiltakozók összecsaptak a tömegoszlató fegyvereket bevető izraeli biztonságiakkal.
A palesztinok több olyan sérülésről számoltak be, amelyeket gumilövedékek okoztak. Azt állították, hogy az izraeli katonák éles lőszerrel is lőttek, de ezt a hadsereg cáfolta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.