Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Május 31. 09:18, péntek | Helyi

Izraeli turnéra indult a Győri Balett

Izraeli turnéra indult a Győri Balett

Az izraeli magyar kulturális évad keretében mutatkozik be a Győri Balett Izraelben június első három napján.

Az izraeli közönség Velekei László Harangozó- és Seregi-díjas koreográfus PianoPlays-etűdök Liszt és Wagner műveire és Lukács András Bolero című koreográfiáját láthatja majd Jeruzsálemben, Tel-Avivban és Herzyliában.
A PianoPlays- etűdök Liszt és Wagner műveire című balett előadása során közreműködik Balázs János Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész.

Az izraeli magyar kulturális évad keretében március 15. és október 23. között több mint ötven magyar kulturális program mutatja be a magyar kultúrát, megszólítva minden korosztályt Tel-Avivban, Jeruzsálemben és más városokban.

Ebben a közönségben tapsolhatnak majd az izraelik a világhírű balett társulatnak:

Az eseményt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nyitotta meg hivatalosan március 19-én.

A rendezvényt, a magyar-izraeli diplomáciai kapcsolatok újrafelvételének harmincadik évfordulója alkalmából rendezik meg. A több helyszínen, számos városban megrendezendő kulturális programokban a magyar hagyományok és a kortárs művészetek egyaránt megjelennek, a mintegy ötven rendezvényen a balett mellett a jazztől a magyar gasztronómiáig, a néptánctól az operáig és az operettig a magyar kultúra színes palettáját mutatják be.

Forrás: Győri Balett

Főkép: PianoPlays- Éder Vera
A Bolero fotó készítője: Orosz Sándor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense