Városlista
2024. augusztus 17, szombat - Jácint

Hírek

2011. Augusztus 09. 08:30, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír/Kék Duna Rádió

Új látogatóközpont: szeptembertől hüllők és ízeltlábúak lephetik el a győri belvárost

Új látogatóközpont: szeptembertől hüllők és ízeltlábúak lephetik el a győri belvárost

Mintegy 150 millió forintból újul meg a győri Füles bástya. A Xantus János Állatkert egy interaktív látogatóközpontot alakít ki a belvárosban.

Az érdeklődők a dél-amerikai állatvilágot ismerhetik meg, lesznek majmok, halak, egzotikus hüllők és ízeltlábúakat is láthatnak majd. Andréka György, az állatkert igazgatója a Kék Dunának elmondta, a munkálatok jól haladnak. A Füles bástya átalakításával augusztus 30-ig végeznek. Közben már elindul a belső tér kialakítása, a terráriumok és a berendezések beszerzése is.

A próbaüzemet szeptember végén szeretnék elkezdeni és ha minden a tervek szerint alakul, az állatkerti látogatóközpontot október végén megnyitják a nagyközönség előtt.
Andréka György hangsúlyozta, egy 16. századi épület, mint amilyen a Füles bástya, tartogathat meglepetéseket az átalakítás során. Vannak olyan munkák, amikre korábban nem számítottak, ezért a költségek is emelkedtek, körülbelül 10 százalékkal, de ezt az állatkert még saját erőből képes fedezni. Mindezek ellenére bíznak benne, hogy tartani tudják a határidőt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.

2024. Augusztus 17. 08:15, szombat | Helyi

A képviselő ígéri: utánajár a vasúti állapotoknak

Néhány napja vasútfotósok (iho.hu) örökítették meg, ahogy kidőlt egy villanyoszlop a győri vasútállomás 4-es 5-ös peronja között. Csak nekidőltek, ennyi elég is volt.

2024. Augusztus 17. 07:09, szombat | Helyi

Itt vannak a „Fesztivál borai”!

A Győri Bornapokhoz kapcsolódó „Fesztivál bora” borverseny zsűrije döntött, az eredményeket most hozta nyilvánosságra a Győri Művészeti és Fesztiválközpont.

2024. Augusztus 16. 09:09, péntek | Helyi

A házigazdák győztek az Elektromos Kupán

Múlt héten szombaton rendezték meg az Elektromos Kupát, a győri Iparcsatornán. Az Iparcsatorna a versenyzés szempontjából nagyon megosztó, mert egy rendkívül nehéz víz, ami mindig más arcát mutatja.