Városlista
2024. augusztus 17, szombat - Jácint

Hírek

2011. Augusztus 19. 14:30, péntek | Helyi
Forrás: Revita TV

Új premierre készül a Győri Balett

Új premierre készül a Győri Balett

A Győri Balett táncosaiban az egyéniségek megtalálása a legnehezebb feladata Berg van Cauwenberghnek, aki a társulat legújabb előadását, a La vie en Rose, azaz Rózsaszínház című darabot koreografálja.

A francia sanzonokra épülő est próbái e héten kezdődtek, s a formálódó szereposztásról is szó esett a csütörtöki sajtótájékoztatón.

Október 8.-án mutatja be a Győri Balett legújabb darabját, a Rózsaszínház című két részes balettestet, amelyben halhatatlan francia sanzonok kísérik a nézőt a majdhogynem színházi előadás során, az édes-bús, és komikus jelenetek között. A narrátor szerepében Bede Fazekas Csaba, a Győri Nemzeti Színház énekes-színésze tűnik fel, aki a jeleneteket összekötő narrátort, Jef-et, a csavargót alakítja. A tapasztalt művész számára kihívást jelent a feladat, mivel összetett szerepében táncra is perdül majd.

Az előadás során Piaf-ot, Chevalier-t, Gilbert Bécaud-t, és Jaques Brel-t is alakítják a művészek, és a balettosok teljesítményének tükrében formálódik a szereposztás.

A végleges szereposztással így majd csak az október 8-i bemutatón találkozhat a közönség. A nézők számára ugyan a francia sanzonok világa kissé távolinak tűnhet, az alkotók azonban mégis számítanak
értő-érző figyelmükre: céljuk, hogy megnevettessék, és megríkassák őket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.

2024. Augusztus 17. 08:15, szombat | Helyi

A képviselő ígéri: utánajár a vasúti állapotoknak

Néhány napja vasútfotósok (iho.hu) örökítették meg, ahogy kidőlt egy villanyoszlop a győri vasútállomás 4-es 5-ös peronja között. Csak nekidőltek, ennyi elég is volt.

2024. Augusztus 17. 07:09, szombat | Helyi

Itt vannak a „Fesztivál borai”!

A Győri Bornapokhoz kapcsolódó „Fesztivál bora” borverseny zsűrije döntött, az eredményeket most hozta nyilvánosságra a Győri Művészeti és Fesztiválközpont.

2024. Augusztus 16. 09:09, péntek | Helyi

A házigazdák győztek az Elektromos Kupán

Múlt héten szombaton rendezték meg az Elektromos Kupát, a győri Iparcsatornán. Az Iparcsatorna a versenyzés szempontjából nagyon megosztó, mert egy rendkívül nehéz víz, ami mindig más arcát mutatja.