Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2012. Október 25. 09:18, csütörtök | Helyi
Forrás: Pozsgai Kitti/Capitol Consulting Group

Új üzlet a Marmon-Herringtontól

Új üzlet a Marmon-Herringtontól

Már idén növeli speciális tehergépjármű futóműveinek értékesítését a Rába. Mindez egy több mint 15 millió dolláros brazil megrendelésnek köszönhető, melyet a Marmon-Herringtonnal közösen teljesítenek.

A Rába speciális alkalmazású tehergépjármű futóműveivel hosszú ideje jelen van a tengerentúli piacokon. A Marmon-Herrington és a győri cég partnersége polgári felhasználású termékek szállításával indult, ami 2006-ban egy projekt alapú megbízásnak köszönhetően katonai terepjáró futóművek gyártásával egészült ki. Az Marmon-Herrington és a Rába több évtizedes együttműködésének most egy jelentős dél-amerikai üzlet adott új lendületet.

A felek nemrég megkötött megállapodása értelmében a Rába 2013 végéig több mint 15 millió dollár értékben szállít speciális hajtott mellső futóműveket amerikai partnerének. A forgalom a két cég relációjában 2013-ban meghaladhatja a 13 millió dollárt.

Az új megbízás hátterében brazil piaci igények állnak. A 2014-es labdarúgó világbajnokságra és a 2016-os olimpiai játékokra készülő országban ugyanis élénk kereslet mutatkozik a belbiztonsági feladatokra bevethető könnyű szállító járművek iránt. A Rába termékeit Brazília legnagyobb haszongépjármű-gyártója építi be speciális járműveibe.

„A mezőgazdasági szegmensben idén elért sikereink után most egy újabb stratégiai piacon erősítettük meg pozícióinkat. Amerikai partnerünk felkérése egyben visszaigazolást is jelent vevő-fókuszú stratégiánk helyességéről” - emelte ki Pintér István, a Rába Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

CÉGINFORMÁCIÓK:

Rába Járműipari Holding Nyrt.

A Rába Nyrt. üzleti portfolióját három önálló, egymáshoz kapcsolódó járműipari üzletág alkotja: a Futómű, az Alkatrész és a Jármű üzletág. A Rába erősen exportorientált vállalat, stratégiai exportpiacai az USA, az EU és a FÁK. A vállalatcsoport éves értékesítése 2011-ben meghaladta a 39 milliárd forintot. A győri székhelyű Rába Járműipari Holding Nyrt. részvényeit a Budapesti Értéktőzsde ’A’ kategóriájában jegyzik.

Marmon-Herrington

A Marmon-Herrington tehergépjármű illetve speciális jármű hajtáslánc elemek vezető gyártója. A társaságot 1931-ben alapították, székhelye Louisville, Kentucky állam (USA). A Marmon-Herrington a Marmon Highway Technologies®/Berkshire Hathaway csoport tagja.

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 09:15, hétfő | Helyi

Világranglista: a legjobbak közé került a győri egyetem

A lista készítői egyebek mellett vizsgálták a publikációk idézettségét és a kutatásból származó bevételeket.

2024. Május 20. 08:15, hétfő | Helyi

Ezért érdemes a hazai földiepret választani

Már kapható a friss magyar földieper. A híradónk által megkérdezett termelő elmondta, jobb lett a termés, mint tavaly, és a minőségére sem lehet panasz.

2024. Május 20. 07:10, hétfő | Helyi

Ennél bájosabbat ma már nem fog látni! – Nyolc fiókát nevel a hattyúpár az adyvárosi 2-es tónál

Nézze meg a fotókat a családról és olvassa el, miért NE etesse őket!

2024. Május 19. 09:16, vasárnap | Helyi

Kulcslyuk műtéthez kapott pénzt a győri kórház helyi vadászoktól

Megyei vadászok a győri kórház gyermekosztályának 1 200 000 forint értékű segítséget „vadásztak össze”.