Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2011. Szeptember 30. 10:20, péntek | Helyi
Forrás: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Újabb 160 győri lakás energiatakarékos felújítása készült el

Újabb 160 győri lakás energiatakarékos felújítása készült el

Elkészült az Ipar út 84-102. szám alatti lakóépületek hőszigetelése és a fűtési rendszer átalakítása. Az önkormányzat közel 57 millió forinttal járult hozzá a felújításhoz.

A panelprogram keretében megvalósult beruházás mintegy 170 millió forintba került, amit az önkormányzat, az állam és a lakóközösség által felvett önrész-hitel fedezett.

A 160 lakást magában foglaló tíz lépcsőházban elvégzett munkák során tíz centiméteres homlokzati hőszigetelést építettek ki, a fűtést pedig kétcsöves rendszerre alakították, és lehetővé tették a fogyasztónként egyedi hőmennyiségmérést. A nyílászárók cseréje nem volt a projekt része, hiszen azokat már 2004-ben kicserélték az épületegyüttesen.

A számítások szerint a felújítási érték egy lakásra jutó átlaga 1.062.500 forint, a lakók 5100 forintot törlesztenek, míg a megtakarítás 3500 forint lakásonként havonta. Az épület a felújítás után „A” energiaosztályba került.

Borkai Zsolt polgármester a 2011. szeptember 29-i átadáson elmondta, Győrben mindig kiemelt figyelmet és támogatást élveztek az épületek energiatakarékos felújítását célzó programok. Ennek köszönhetően 2006-2010. között közel kilencezer lakás részesült támogatásban, amire az önkormányzat mintegy 2,3 millió forintot biztosított.

A polgármester hangsúlyozta, ezen beruházások révén a lakók harminc százalék feletti energia megtakarítást érhetnek el, ami jelentős anyagi megtakarítást jelent, és nem mellékesen a környezetünk védelméhez is nagymértékben hozzájárul.

Radnóti Ákos a terület önkormányzati képviselője kiemelte, egy héten belül két nagyszabású energiatakarékos beruházás átadására is sor kerülhetett a városrészben, hiszen kedden a Móra iskola mintegy 300 millió forintos felújításának befejezéséről számolhattak be, most pedig az Ipar úti épület megújulásáról beszélhetünk.

A lakók nevében Kiss Ervin, az Egyetértés Lakásfenntartó Szövetkezet elnöke mondott köszönetet az önkormányzatnak a támogatásért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 09:16, vasárnap | Helyi

Kulcslyuk műtéthez kapott pénzt a győri kórház helyi vadászoktól

Megyei vadászok a győri kórház gyermekosztályának 1 200 000 forint értékű segítséget „vadásztak össze”.

2024. Május 19. 08:16, vasárnap | Helyi

Nyomatékot adnak gyakorlati tudásuknak

Még könnyebb lesz fizikát tanulni a győri Kazinczy Ferenc Gimnáziumban. Az intézmény megkapta ajándékba azt az eszközt, amelyet a tavalyi Alprosys Kreatív Fizikaversenyen használtak a diákok.

2024. Május 19. 07:12, vasárnap | Helyi

Díjat nyert a győri Audi

Azért kapta az elismerést, mert energiaigényének nagy részét megújuló forrásból fedezi.

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

A nyomdaipar egyik legnagyobb kitüntetését kapta a győri szakember

A díjat Egyházi Zsolt kapta, aki egy győri nyomdaipari céget vezet. Már az édesapja is nyomdász volt, az elismerést az ő emlékének ajánlja.