Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Március 14. 14:05, szerda | Külföld
Forrás: OrientPress

Újabb üzemanyagot kaptak a piacok

Újabb üzemanyagot kaptak a piacok

Erősödnek a tőzsdék ma reggel is a tegnapi impozáns amerikai emelkedés után.

A hangulat már tegnap reggel jó volt, mert a japán jegybank kiterjesztette a kötvényvásárlási programját. Aztán délelőtt a német ZEW- konjunktúraindex, délután az erős amerikai kiskeradat melengette a befektetők szívét.

A Fed elnöke este célzott egy újabb monetáris lazító programra, ugyanakkor a rövidtávú inflációs veszélyekről is beszélt, amelyet a drágul energia és üzemanyagárak okoznak. Az olaj emelkedett az arany piacán viszont úgy tűnik elszakadt a cérna. Az amerikai jegybank szerepét betöltő intézmény nem változtatott az alapkamaton, amely így maradt 0 és 0,25 százalék között, így ez nem okozott meglepetést.A jegybankárok ezúttal is a gazdaságra leselkedő kockázatokat hangsúlyozták. A kockázati tényezők között új elemként szerepel, hogy az olaj- és a benzinárak emelkedése miatt az inflációs nyomás átmeneti erősödésével számolnak. A Fed szerint a világ pénzpiacain enyhültek ugyan a feszültségek, de a kockázatok továbbra is jelentősek. Megpattantak tegnap a nyersanyagárak, az amerikai könnyűolaj jelenleg a 107 dolláros szintet súrolja, a Brent 126 dollár fölé került. Az arany ára azonban lejjebb süllyedt, most 1678 dollár az unciánkénti jegyzés, az ezüst ára pedig 34 dollár alá került.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.