Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Június 19. 13:12, kedd | Helyi
Forrás: Németh Viktória

Jajj, úgy élvezem én az Aranypartot! – Hőségriadó Győrben is! - GALÉRIA

Jajj, úgy élvezem én az Aranypartot! – Hőségriadó Győrben is! - GALÉRIA

A tanítási szünet beköszöntével végre a nyár is megmutatta igazi arcát, de sokan még nincsenek készen arra, hogy a tavaszi kabátról egyszerre fürdőruhára váltsanak.

Másodfokú hőségriasztás lépett érvénybe hétfő déltől egészen csütörtök éjfélig az ország egész területén. A riasztásra azért kerül sor, mert az említett napokon a napi átlag hőmérséklet eléri a 25 fokot, ami fokozott óvatosságot követel mindenkitől saját és környezete egészsége érdekében. A jelenlegi számítások szerint csütörtök éjjel, pénteken napközben érkezhet egy hidegfront, amely több fokkal mérsékelheti a meleget.

Addig is két választásunk van: vagy bemenekülünk egy légkondicionált helyre a városban, vagy éppen ellenkezőleg, kimegyünk a győriek egyik kedvenc helyére, az Aranypartra. Utóbbi már csak azért is csábítóbb, mert június közepe felé már illik megszerezni az évszakhoz illő bronzbarna bőrt. Bár a parton sajnos most nem lehet fürödni az áradás miatt, de a víz mellett könnyebb átvészelni a forróságot.

A strandolók többsége rendszeresen jár a partra, hiszen a Lapos Tanszék remek találkozási pont a fiatalok számára, emellett a hőségben a Duna által hozott frissítő szellő üdítően hat mindenkire. Az itt kihelyezett nyugágyakon fekve pedig csak a napfürdőzésé a főszerep.

A parton számos sportolási lehetőség közül választhatunk, ha az aktív pihenés hívei vagyunk. De ne feledjük a déli óráktól egészen délután négyig ne tartózkodjunk közvetlenül a Napon, hiszen az UV sugárzás jelentősen károsítja a bőrt és bőrrákot okozhat.

Nagyon fontos, hogy nagy mennyiségű folyadékot fogyasszunk a melegben, kerüljük az alkoholos és cukros italokat, igyunk sok vizet, ásványvizet és teát.

Klimatizált helyiségek Győrben:

Győr Plaza - Győr, Vasvári P. u. 1/a.

INTERSPAR áruház - Győr, Fehérvári u. 6.

TESCO - Globál Hypermarket - Győr, Királyszéki u. 33.

ÁRKÁD Üzletház - Győr, Budai u. 1.

Spar (Arrabona) Áruház - Győr, Arany J. u. 2.

Dunacenter Győr, Csipkegyári utca 11.

ETO Park Győr, Nagysándor József u. 31.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 09:20, szerda | Helyi

Ez a verseny nemzetközi találkozóhelye a makett köré szövődött barátságoknak – ilyen volt a 26. Mosonshow

Rengeteg ember, és még annál is több részletgazdag makett: ilyen volt az a makettverseny Mosonmagyaróváron, ahová még ázsiai országokból is érkeztek versenyzők.

2024. Április 24. 08:13, szerda | Helyi

Választás 2024: Dr. Dézsi Csaba András

A programról, az elmúlt 4.5 évről és az ellenfelek egy-egy kritikájára is reagált Dr- Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP polgármersterjelöltje

2024. Április 24. 07:16, szerda | Helyi

Mutatjuk a Speedmarathon eredményét!

Hazánkban április 23-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 26 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

2024. Április 23. 09:12, kedd | Helyi

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

A feltevés szerint egy mosógép hibásodott meg, egy dolgozót kellett kimenteni a sűrű füstből.