Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2018. Szeptember 10. 15:52, hétfő | Bulvár

Jamie Olivert választották a Tesco arcának

Jamie Olivert választották a Tesco arcának

A sztárséf aláírt a Tescónál, hogy együttesen tegyenek erőfeszítéseket az egészségtudatos, de megfizethető táplálkozás előmozdításáért - írja az Independent.

A saját láncainak üzleti nehézségeivel birkozó Jamie Oliver a Tesco új kampánányak arca és húzóneve lesz. Ennek keretében a kiskereskedelmi lánc abban segíti vásárlóit, hogy hogyan állítsanak össze egészségesebb, mégis olcsóbb vásárlói kosarakat.

Igénylik a vásárlók

A Tescónál azt mondják, előzetes felméréseik szerint - 2000 ember 70 százaléka - a vásárlók azt várják a szupermarketektől, hogy azok segítsék a fogyasztókat az egészségtudatosabb táplálkozásban.

"Ez az eredmény egybevág azzal, amit én egyébként is hallok nap mint nap. Vagyis a britek szeretnék tudni, hogyan tápálkozhatnának egyszerre egészségesebben és olcsóbban" - mondta Jamie Oliver.

A kampány arra épül, hogy segítsék a vásárlókat kevesebb zsírt, cukrot és sót tartalmazó kosarak összeállításában, részben, de nem kizárólagosan, az áruházlánc sajátmárkás termékeinek promótálásával.

Tescó azt is közölte, meggyőző számukra a szakács elköteleződése az egészségtudatos táplálkozás iránt, és remélik, a közös kampány vásárlók millióinak segít majd jobb választást hozni a boltokban. Elmondták azt is, a kezdeményezés lényege, hogy egészen kis változtatásokkal, némi odafigyeléssel, jelentősen csökkenthető a bevitt zsír vagy épp cukor mennyisége.

Ezzel máris sokat tesznek a vásárlók az egészségükért.

Jamie Oliver előzőleg a Tesco ottani konkurensének számító Sainsbury's partnere volt, 11 éven át, évi 1 millió fontra becsült forgalommal ennek köszönhetően. Együttműködésük 2011-ben szakadt meg, de a séf már addig is több erőteljes kritikát fogalmazott meg a cég bizonyos gyakorlataival szemben.

Forrás: origo.hu

Kép: AFP/Fabrice Coffrini; twitter.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:10, kedd | Bulvár

Böde Dániel folytatja pályafutását

Meghosszabbította szerződését Böde Dániel, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC támadója, aki így a 19. élvonalbeli szezonjára készülhet a nyáron.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.