Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2010. December 04. 14:41, szombat | Sport
Forrás: NSO

Jamie Wingrave nyerte meg a vk-minősítő számot

Jamie Wingrave nyerte meg a vk-minősítő számot

A Papp László Budapest Sportarénában negyedik alkalommal sorra kerülő OTP Bank lovasvilágkupa első napján a díjugrató vk-minősítő számban a magyar Jamie Wingrave végzett az első helyen.

Az idei magyar bajnok Jamie Wingrave már a nyitó számban, az 1.35 méterre kiírt Kinder-kupában is győzött, este pedig a világkupa-minősítőn sem akadt nála jobb lovas.

„Nagyon jól éreztem magam versenyzés közben. Ugyan nem minden alakult úgy, ahogy szerettem volna, lovam, Sissi remekül ment, és remélem, szombatig tartjuk a jó formát" – mondta Wingrave.

Vele együtt tizennégy magyar díjugrató részvételével rendezik meg szombaton a világkupa-fordulót. Az Egyesült Államokból hazatérő Kovács Henri egy akadálynál hibázott, ezt leszámítva azonban nem lehet oka panaszra.

„Bosszant az az egy verőhiba, de nem vagyok elkeseredve, mert egyébként úgy érzem, jól mentem. Szombaton mindenesetre lesz lehetőségem javítani" – mondta a kentuckyi lovasvilágjátékokat is megjáró Kovács Henri.

Pénteken rendezték meg a második nemzeti gyermek lovasnapot, amelynek a tavalyi elsőhöz hasonlóan nagy sikere volt. 12 ezer gyermek láthatta a rendkívül látványos, többek közt lovakat és kutyákat is felvonultató előadásokat, sőt, az aprónép a küzdőtéren is szerepet kapott.

Szombaton a fogathajtók is bemutatkoznak: a vasárnapi világkupa-forduló indulási sorrendjét döntik el egymás közt – öt világbajnok részvételével, köztük Lázár Zoltán hatszoros és Dobrovitz József egyszeres vb-győztessel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:47, csütörtök | Sport

Magyar Nagydíj - Herendi sisakban versenyez Norris a Hungaroringen

Lando Norris teljesen egyedi, Herendi sisakban versenyez majd a hétvégén sorra kerülő 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

2024. Július 17. 07:51, szerda | Sport

BL-selejtező - Walesi ellenfél vár a Ferencvárosra

A The New Saints lesz a Ferencváros labdarúgócsapatának ellenfele a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában.

2024. Július 15. 07:56, hétfő | Sport

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.