Városlista
2023. június 7, szerda - Róbert

Hírek

2022. Január 08. 15:11, szombat | Helyi

Január végéig több, mint 100 helyen gyűjtik a karácsonyfákat

Január végéig több, mint 100 helyen gyűjtik a karácsonyfákat

A szolgáltató már a karácsonyi ünnepek előtt kihelyezte a fenyőgyűjtő helyeket jelző ketreceket, illetve táblákat a városban. A fenyőfák január 31-ig vihetőek el a kijelölt gyűjtőhelyekre.

A kidobott karácsonyfák elszállítása folyamatosan történik, két-három naponta minden gyűjtőpontról elviszik a növényeket. A szolgáltató felhívja a figyelmet arra, hogy a nem kijelölt helyekre vagy a szelektív hulladékszigetekre tilos elhelyezni a fenyőfákat, ez illegális hulladékelhelyezésnek minősül, amit a hatóság büntet.

Több, mint 100 helyen jelölte ki gyűjtőpontot

A Győr- Szol Győrben a karácsonyfák közterületen történő összegyűjtéséhez idén is több mint 100 gyűjtőhelyet jelöl ki a város területén. Az elmúlt években megszokott helyszínek mellé két új is felkerült a listára, az egyik is Amadé László utca 1. számmal szemben lévő, a másik az Örkény utca 17. szám melletti zöldterületen található.

A belvárosban fenyőfagyűjtő ketrecek, a lakótelepeken táblával kijelölt helyek jelzik a gyűjtőpontokat. A szolgáltató ezúton is kéri a lakosságot, hogy a fákat mindenki a kijelölt gyűjtőhelyekre vigye.

A Győrben összegyűjtött mintegy 35.000 – 40.000 darab karácsonyfát hasznosítják, ezért a szolgáltató ezúton is kéri, hogy a fenyőfákról a díszeket, fényfüzéreket és talpakat kidobás előtt lehetőség szerint mindenki szedje le.
A győri fenyőgyűjtő helyek listája a www.gyorszol.hu weboldalon illetve a szolgáltató

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 07. 09:15, szerda | Helyi

24. Győri Ovifoci Gála

Remek hangulatban, gólokban gazdag örömfocival zárták az évet a Győri Ovifoci Klub focistái.

2023. Június 07. 08:15, szerda | Helyi

36 milliárd forintból fejleszt a Dana

Harminchatmilliárd forintból bővíti győri üzemét a Dana Hungary.

2023. Június 07. 07:15, szerda | Helyi

Egy hétvége, 20 baleset

A Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt hétvégén 5 személyi sérüléssel járó, és 15 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset történt – közölte a rendőrség.

2023. Június 06. 09:10, kedd | Helyi

A kávé szeretete összehoz- Győri Kávékülönlegességek

Van egy fantasztikus „kávésztori” Győrben, aminek a főszereplői két „kávé guru”, akiket összeköt a minőségi kávé szeretete, és az, hogy szeretnének értéket teremteni a győri kávékultúrában.