Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2022. Január 08. 15:11, szombat | Helyi

Január végéig több, mint 100 helyen gyűjtik a karácsonyfákat

Január végéig több, mint 100 helyen gyűjtik a karácsonyfákat

A szolgáltató már a karácsonyi ünnepek előtt kihelyezte a fenyőgyűjtő helyeket jelző ketreceket, illetve táblákat a városban. A fenyőfák január 31-ig vihetőek el a kijelölt gyűjtőhelyekre.

A kidobott karácsonyfák elszállítása folyamatosan történik, két-három naponta minden gyűjtőpontról elviszik a növényeket. A szolgáltató felhívja a figyelmet arra, hogy a nem kijelölt helyekre vagy a szelektív hulladékszigetekre tilos elhelyezni a fenyőfákat, ez illegális hulladékelhelyezésnek minősül, amit a hatóság büntet.

Több, mint 100 helyen jelölte ki gyűjtőpontot

A Győr- Szol Győrben a karácsonyfák közterületen történő összegyűjtéséhez idén is több mint 100 gyűjtőhelyet jelöl ki a város területén. Az elmúlt években megszokott helyszínek mellé két új is felkerült a listára, az egyik is Amadé László utca 1. számmal szemben lévő, a másik az Örkény utca 17. szám melletti zöldterületen található.

A belvárosban fenyőfagyűjtő ketrecek, a lakótelepeken táblával kijelölt helyek jelzik a gyűjtőpontokat. A szolgáltató ezúton is kéri a lakosságot, hogy a fákat mindenki a kijelölt gyűjtőhelyekre vigye.

A Győrben összegyűjtött mintegy 35.000 – 40.000 darab karácsonyfát hasznosítják, ezért a szolgáltató ezúton is kéri, hogy a fenyőfákról a díszeket, fényfüzéreket és talpakat kidobás előtt lehetőség szerint mindenki szedje le.
A győri fenyőgyűjtő helyek listája a www.gyorszol.hu weboldalon illetve a szolgáltató

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 09:13, hétfő | Helyi

Pontyokkal gazdagodtak megyei folyószakaszok

Összesen újabb 3900 kilogramm ponty került múlt héten a Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetségének kezelt vizeibe. A telepítések folytatódnak.

2024. Július 22. 08:10, hétfő | Helyi

Ilyen támogatási lehetőségeink vannak iskolakezdés előtt

Az iskolakezdés pénzügyi kérdés is, így ilyenkor célszerű áttekinteni a családi büdzsénket, s ennek kapcsán a megbecsülhető kiadásokat ( tanszerek, füzetek, tankönyvek) – hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank.

2024. Július 22. 07:11, hétfő | Helyi

Minden évben akad hőgutás páciens az állatorvosi rendelőkben

A kánikula az emberi, állati szervezetnek egyaránt megterhelő lehet.

2024. Július 21. 09:12, vasárnap | Helyi

Felvételizők figyelem! Pont Ott Parti Győrben is lesz!

A Pont Ott Partit a Bridge Hallgatói és Oktatói Klubban rendezi meg a SZE július 24-én.