Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2024. Január 11. 06:00, csütörtök | Kék hírek
Forrás: MTI

Járóbottal, vascsővel és konyhakéssel öltek meg egy embert Borsodban

Járóbottal, vascsővel és konyhakéssel öltek meg egy embert Borsodban

A Miskolci Törvényszék tizenhét év fegyház végrehajtási fokozatú szabadságvesztésre ítélte azt az arlói férfit, aki fém járóbottal, vascsővel és konyhakéssel ölt meg egy embert - közölte az MTI-vel szerdán a törvényszék sajtóo

A tájékoztatás szerint a vádlott 2021 szeptemberében, egy közös italozást követően kialakult szóváltás alatt a járóbottal és a vascsővel többször fejen ütötte és testszerte bántalmazta, majd a konyhakéssel többször megszúrta a sértettet, aki ennek következtében meghalt.

A törvényszék a vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt ítélte el, egyúttal a férfit kizárta a feltételes szabadság kedvezményéből - közölték.

Mint írták, a büntetés kiszabásakor a törvényszék enyhítő körülményként vette figyelembe egyebek mellett a terhelt büntetlen előéletét. Ugyanakkor súlyosító körülményként értékelte ittasságát, "a kitartó, gátlástalan, kíméletlen módon történő elkövetést", az eszközhasználatot és azt, hogy mást az elkövetéssel hamisan megvádolt.

Súlyosító körülményként esett még latba az élet elleni bűncselekmények elszaporodottsága is. Az ítélet nem jogerős, ellene a vádlott és védője fellebbezést jelentettek be, az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Kék hírek

ORFK: átverés a rendőrség nevében küldött sms

Átverés a rendőrség nevében küldött sms, amely többnyire be nem fizetett közigazgatási bírságról, tilosban parkolásról vagy gyorshajtásról szól - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalon szerdán.

2024. Július 16. 07:45, kedd | Kék hírek

A rendőrség szerint nem olyan aggasztóak a közállapotok Kerepes környékén, ahogy az a közösségi médiában megjelenik

Torzítják a valós képet azok a - közösségi médiában megjelent - híradások, amelyek a gödöllői HÉV vonalán az utóbbi időben kialakult közállapotokról tudósítanak

2024. Július 15. 08:01, hétfő | Kék hírek

Balatonba fulladt egy külföldi fiatal szombaton

Vizibiciklivel fürdőző külföldi fiatal fulladt szombaton a Balatonba Siófoknál - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vasárnap az MTI-t.

2024. Július 13. 08:36, szombat | Kék hírek

A Balatonba fulladt egy fiatal férfi

Holttestet találtak a vízimentők a Balatonban, Révfülöpön pénteken.