Városlista
2024. szeptember 1, vasárnap - Egon

Hírek

2010. Augusztus 20. 14:17, péntek | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Javában zajlik az árvíz utáni újjáépítés

Javában zajlik az árvíz utáni újjáépítés

Már százmilliókat költöttek a karitatív szervezetek az árvíz utáni újjáépítésre a begyűjtött adományokból. A katasztrófavédelem és négy segélyszervezet vezetői csütörtökön egyeztettek arról, hogyan halad a munka. Bakondi Györ

 
Pintér Sándor belügyminiszter korábban négy karitatív szervezettel írt alá megállapodást, hogy az árvíz utáni újjáépítésben segítsenek - emlékeztetett Bakondi György katasztrófavédelmi vezető, miután a szervezetekkel tárgyalt. Mint mondta, az állam által felajánlott több mint 3,1 milliárd, illetve a segélyszervezetek által összegyűjtött csaknem 2 milliárd forint elég lesz arra, hogy minden bajbajutottnak segítsenek, senki sem fog kimaradni. A rászorulók pénzt ugyan nem kapnak, ám a házuk újjáépítéshez szükséges minden segítségre számíthatnak.


Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke a megbeszélés után azt mondta, hogy csaknem 1 milliárd forint támogatást gyűjtöttek össze és már javában zajlik a munka. A szervezet közben felkért egy neves könyvvizsgáló céget, hogy amint az árvízi újjáépítés befejeződik, tartson ellenőrzést náluk.


A Vöröskereszt munkatársainak a legtöbb dolga Borsod-Abaúj-Zemplén megyében van, Edelényben például 150 családi házat és egy átmeneti otthont újítanak fel. Főként építőanyagot tudnak szállítani a rászorulóknak, illetve a kivitelezésben segítenek. A legnagyobb összeget várhatóan Felsőzsolcán költik majd el - mondta a szervezet munkatársa.


A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet eddig 700 családnak juttatott el támogatást, az összegyűlt 500 millió forintból, ez körülbelül az összeg felét jelenti. Ugyancsak elsősorban építéssel, illetve az ingóságok pótlásával segítenek a rászorultaknak. A Katolikus Karitász eddig 100 épület helyreállításában működött közre, a Baptista Szeretetszolgálat pedig az ingóságok pótlásában és a tanévkezdésben segít az árvízkárosult családoknak.


Az újjáépítésben részt vállaló karitatív szervezetek ezentúl minden héten beszámolnak majd arról, hogy hol tart a munka - mondta Bakondi György.


Független Hírügynökség
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 01. 09:00, vasárnap | Belföld

MÁV-Start: több vonalon változik a vasúti menetrend

A nyári menetrend végéhez, a tanévkezdéshez igazodva lép életbe hétfőn a vasúti menetrend több vonalat érintő, harmadik módosítása, amely az utazói észrevételek és a szakmai tapasztalatok figyelembe vételével készült

2024. Szeptember 01. 08:59, vasárnap | Belföld

Területvédelmi parancsnok: több ezren érdeklődnek a tartalékos szolgálat iránt

Több ezer ember érdeklődik a tartalékos szolgálati forma iránt, és több százas nagyságrendben kötöttek már szerződést is - közölte Drót László dandártábornok, az MH Területvédelmi Erők Parancsnokság parancsnoka szombaton Szolnoko

2024. Szeptember 01. 08:57, vasárnap | Belföld

Szijjártó Péter: fejlődés csak ott lehet, ahol a technológia és az oktatás kéz a kézben jár

Fejlődés csak akkor és ott lehet, ahol a legmagasabb szintű oktatás és a legmodernebb technológia kiegészíti egymást

2024. Szeptember 01. 08:56, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 35. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: