Városlista
2024. július 30, kedd - Judit

Hírek

2016. November 12. 07:00, szombat | Helyi

Javaslattételi felhívás

Javaslattételi felhívás

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése javaslattételi felhívást tesz közzé „Nemzetiségekért” díj 2016. évi adományozására.

A díj adományozására javaslatot tehet: a polgármester, a Közgyűlésben mandátummal rendelkező önkormányzati képviselő, párt győri szervezete, győri székhelyű nemzetiségi civil szervezet a legfőbb szerv döntése alapján, a Győrben működő települési nemzetiségi önkormányzat képviselő-testülete, valamint az Önkormányzat fenntartásában vagy működtetésében lévő intézmény.

„Nemzetiségekért díj” adományozható: azon személynek vagy Győrben tevékenykedő közösségnek, aki vagy amely a nyelvi, a szellemi és a tárgyi kultúra megőrzése, kutatása és gyarapítása, az egyes nemzetiségekhez kötődő hagyományok ápolása és megismertetése, a nemzetiségi közösség összetartása vagy a települési nemzetiségi önkormányzat munkájának segítése és támogatása révén a nemzetiségekhez kötődően tartósan kiemelkedő munkát végez.

Beérkezési határidő: Az írásba foglalt javaslatot (a kitöltött nyomtatványt) Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Jogi és Önkormányzati Osztály vezetőjének címezve személyesen 2016. december 1. napján 15.00 óráig lehet benyújtani a Polgármesteri Hivatal Jogi és Önkormányzati Osztályán (9021 Győr, Városház tér 1. I. emelet 113. iroda), postai úton Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Jogi és Önkormányzati Osztály vezetőjének címezve (9021 Győr, Városház tér 1.) úgy, hogy a feladást követően legkésőbb 2016. december 1. napján megérkezzen a címzetthez.

A kitüntetési javaslatnak tartalmaznia kell: az elismerésre javasolt nevét vagy megnevezését, születési vagy alapítási helyét és idejét, lakcímét vagy székhelyét, foglalkozását vagy tevékenységi körét, az elismerésre javasolt életútjának, munkásságának, teljesítményének, tevékenységének ismertetését, valamint az elismerés megjelölését és részletes indoklását.

Az előkészítés és a döntés során csak a javaslattételre megjelölt határidőig beérkezett és az ismertetett feltételeknek megfelelő javaslatok vehetők figyelembe.

A „Nemzetiségekért” díj adományozásáról a Közgyűlés felhatalmazása alapján a nemzetiségi ügyekért felelős alpolgármesterrel egyeztetve a Polgármester dönt. Az adományozásra évente egy alkalommal, a nemzetiségek napja (december 18.) alkalmához legközelebb eső decemberi közgyűlési ülésen (2016. évben december 23-án) ünnepélyes keretek között kerül sor.

A javaslattétellel kapcsolatos részletes információ kérhető: Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Jogi és Önkormányzati Osztályán a 96/500-101-es telefonszámon. A vonatkozó rendelet innen elérhető , a javaslat benyújtásához használható nyomtatvány innen letölthető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 30. 09:14, kedd | Helyi

A harmadik legjobb magyar intézmény lett a Széchenyi István Egyetem az Európai Egyetemi Játékokon

A győri Széchenyi István Egyetem hallgatói egy arany-, egy ezüst- és két bronzérmet nyertek a Debrecenben és Miskolcon megrendezett Európai Egyetemi Játékokon.

2024. Július 30. 08:13, kedd | Helyi

A győrszentiváni önkéntes tűzoltók is kaptak támogatást

Hétszázezer forint támogatást nyert el a katasztrófavédelem pályázatán a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület, üzemeltetésre pedig 128 ezer forinthoz jutottak hozzá egy polgári védelmi kiíráson.

2024. Július 30. 07:12, kedd | Helyi

Osztalékfizetéseket ellenőriztek a Győr-Moson-Sopron vármegyei NAV revizorai

A revizorok összevetették a cégek beszámolóit, a NAV rendszereinek adatait és vizsgálták a taggyűlési határozatokat is.

2024. Július 29. 09:13, hétfő | Helyi

Ilyen meglepetésre nem számítottunk

A Hanyi nyár bevételét a farádi Vöröskeresztes Alapszervezet kapta.