Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2010. Szeptember 22. 14:25, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

Javulhat a devizaadósok helyzete

Javulhat a devizaadósok helyzete

Rácáfoltak az újabb gazdasági válságtól tartó aggodalmakra tegnap a pénzpiacok: a magyar és az ír állampapírok iránt is hatalmas volt az érdeklődés. A válság réme azután sejlett fel, hogy a minap felvetődött: Írország is annyira e

Reménykedhetünk tehát abban, hogy nyugodtabb hetek várnak a devizahiteleiket törlesztő adósokra, akiknek terhei októberben a külföldi és belföldi események hatására enyhülhetnek, legalábbis a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkárának véleménye szerint. Kármán András a lapnak adott interjújában elmondta: a kormány a következő hónapban a nyilvánosság elé tárja a jövő évi költségvetés főbb ismérveit, ami megszüntetheti a Magyarországot övező bizonytalanságot.

Eközben októberben az Európai Unió is fontos döntést hozhat, olyat, amely megerősítheti a pénzpiacok euróba vetett bizalmát. Kármán Andrástól a lap munkatársa megtudta azt is, hogy a polgárok 2013-ban már az egykulcsos, családokat támogató szabályok szerint számíthatják ki adójukat. A kabinet nem törli el az adójóváírást, ám szűkít szabályain. A kormány azt szeretné, hogy ez a lehetőség a jövőben leginkább a csekély jövedelműek helyzetén javítson – további részletek a Magyar Nemzet szerdai számában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt