Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Március 19. 10:35, hétfő | Helyi
Forrás: hirado.hu

Javuló gazdasági mutatók, növekvő foglalkoztatottság Győr megyében

Javuló gazdasági mutatók, növekvő foglalkoztatottság Győr megyében

A megyében jelentősen nőtt a teljes munkaidőben foglalkoztatottak száma.

Elégedettek a Győr-Moson-Sopron megyei cégek, folyamatosan javulnak a gazdasági mutatók és csökken a munkanélküliség a térségben - derül ki a munkaügyi központ felméréséből. A hiányszakmákban munkát adó Audi mellett a helyi vállalatok is várják a szakembereket - írja a hirado.hu.

A cégek 35,6 százaléka Győr-Moson-Sopron megyében a feldolgozó iparban tevékenykedik, ami jelentősen meghatározza a munkaerőpiaci igényeket a térségben - mondta a Kossuth Rádiónak Rimányiné Somogyi Szilvia, a megyei kormányhivatal munkaügyi központjának vezetője. Nagymértékű létszámbővítésben általában nem gondolkodnak a cégek, kivéve az Audit, illetve néhány vállalatot - tette hozzá.

Az adatok szerint a győri cégek 32,5 százalékánál folyt valamilyen beruházás az elmúlt évben, ennek tükrében az idei évre a vállalatok a beruházások volumenének szinten tartását irányozták elő. Az üzleti helyzetüket általában kielégítőnek ítélték a cégvezetők.

Hozzátette: külön pozitívum, hogy a megyében jelentősen nőtt a teljes munkaidőben foglalkoztatottak és a tanulószerződések száma is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.

2024. Május 06. 08:16, hétfő | Helyi

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét: a helyi közösségek május 20-ig pályázhatnak.

2024. Május 06. 07:14, hétfő | Helyi

Szén-monoxidot lélegzett be egy lakó a győri Eőrsy Péter utcában

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő április 27-én délelőtt egy társasház harmadik emeleti lakásában a győri Eőrsy Péter utcában.

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.