Városlista
2024. június 24, hétfő - Iván

Hírek

2011. Június 11. 14:17, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Jégverés, vihar, felhőszakadás, villámlás - érkeznek a kárbejelentések

Jégverés, vihar, felhőszakadás, villámlás - érkeznek a kárbejelentések

A Groupama Garancia Biztosítóhoz az elmúlt időszak viharai, esőzései miatt közel 4000 lakásbiztosítási kárbejelentés érkezett. Az ország szinte minden régiója érintett az időjárási viszontagságokban, de kiemelkedően sok bejelentés

A lakásbiztosítási kárbejelentések száma az elmúlt másfél hét viharai, felhőszakadásai, jégverései, illetve villámcsapásai következtében a Groupama Garancia Biztosítónál megközelíti a 4 ezer darabot, melynek kárösszege 200 millió forint feletti. A társaság tapasztalatai szerint ilyen mértékű természeti esemény után még további jelentős számú kárbejelentés várható.

A hétvégi viharok, esőzések kapcsán a Groupama Garancia Biztosítóhoz a legtöbb, mintegy 1000 bejelentés Északkelet-Magyarországról érkezett, a károk értéke azonban Délkelet-Magyarországon a legnagyobb, csak erről a területről több mint 40 millió forint értékben érkezett bejelentés.

Kiemelkedően sok bejelentés érkezett a villámcsapások kapcsán: a bejelentéseknek körülbelül negyede (több mint 1000) villámlásokhoz kapcsolódik, melyek értéke több mint 50 millió forint.

A biztosító szakemberei folyamatosan végzik a károk felmérését. A kisebb értékű, 100 ezer forint alatti károk esetén a Groupama Garancia Biztosító alkalmazza a telefonos kárrendezést, melyek gyorsított ütemben, 1-2 napon belül kifizetésre kerülnek, nagyobb károknál pedig szükség esetén kárelőleget fizet a társaság.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 24. 12:28, hétfő | Belföld

Átvették megbízólevelüket az EP-képviselők

Átvették megbízólevelüket hétfőn a júniusi európai parlamenti (EP-) választáson mandátumot szerzett képviselők.

2024. Június 24. 12:27, hétfő | Belföld

Katasztrófavédelem: 13 vármegyében és Budapesten lesz szúnyoggyérítés a héten

Tizenhárom vármegyében és Budapesten, összesen 84 ezer hektáron gyérítik a szúnyogokat a héten a szakemberek

2024. Június 24. 06:00, hétfő | Belföld

Nagyon erős UV-B sugárzás várható hétfőn több helyen

Nagyon erős, a figyelmeztetési kritériumot meghaladó UV-B sugárzás várható hétfőn Magyarország több régiójában - közölte a HungaroMet vasárnap az MTI-vel.

2024. Június 24. 06:00, hétfő | Belföld

Nyáriasan meleg idő várható június utolsó hetében

Sok napsütés várható 30 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel, de a hét közepén többfelé kell záporra, zivatarra, helyenként felhőszakadásra, jégesőre számítani.