Városlista
2024. szeptember 9, hétfő - Ádám

Hírek

2010. December 28. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft

Jekko gyűjtöedény, amely megkönnyíti az elektromos hulladékok otthoni szelektív gyűjtését

Jekko gyűjtöedény, amely megkönnyíti az elektromos hulladékok otthoni szelektív gyűjtését

Nem lehet elégszer hangsúlyozni környezetünk védelmének fontosságát. Az otthonunkban keletkezett hulladékok megfelelő gyűjtése és deponálása mindannyiunk feladata és felelőssége. A szelektív gyűjtésnek ma már rendkívül fontos rész

Az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. a lakossági elektronikai hulladékok gyűjtésére szakosodott vállalatként ezekből a hulladékokból országos logisztikai hálózatán keresztül 30000 tonnát gyűjt be és dolgoztat fel az Európai Unió előírásai szerint.

Az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. arra szeretné felhívni a lakossági figyelmét, hogy az e-hulladék nem a kukába való. Sokkal inkább az 5500 gyűjtőpont egyikébe, ahol visszaveszik az elhasznált, elromlott elektromos és elektronikai eszközeinket. Az e-hulladékot kereskedelmi egységekben (pl. szuper- és hipermarketekben, műszaki szakáruházakban, villamossági üzletekben) kihelyezett gyűjtőedényekben, lakossági e-hulladék begyűjtő napok alkalmával, valamint lakossági hulladékgyűjtő udvarokban egyaránt le lehet adni.

Az e-hulladékok otthoni gyűjtését szolgáló Jekko dobozt az elektromos készülékek, energiatakarékos lámpák, izzók és elemek gyártói és importőrei alkották meg. Ezek a csoportok az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. zászlaja alatt arra szeretnék ösztönözni az embereket, hogy felelős módon, szelektíven gyűjtsék használt elektromos készülékeiket, izzóikat és elemeiket.

A feleslegessé vált hulladékokból kinyert közel 26.000 tonna másodlagos nyersanyagot visszaforgatják az ipari termelés körforgásába (a begyűjtött mennyiség 80-85 százaléka hasznosítható újra). Az e-hulladékok hasznosítása során jelentős energia takarítható meg, mivel az új termékek előállításához kevesebb technológiai lépés szükséges.
A komolyabb fémtartalommal rendelkező elektromos és elektronikai eszközök rendszerint a vas és színesfém felvásárló telepekre kerülnek, vagy lomtalanításkor szabadulunk meg tőlük. A szelektív elektronikai hulladékgyűjtés azért is bír nagy jelentőséggel, mert az ezekben az eszközökben rejlő, a környezetre fokozottan veszélyes anyagokat a feldolgozás során szakszerűen kell eltávolítani.

Kérjük, használja Ön is a Jekko gyűjtőedényt környezetünk megóvása és a megfelelő újrahasznosítás érdekében!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.

2024. Szeptember 08. 08:14, vasárnap | Helyi

Indul az új évad a Vaskakasban

Négy új előadással készül a 2024/25-ös évadra a Vaskakas Bábszínház.

2024. Szeptember 08. 07:13, vasárnap | Helyi

Szobrot állítottak szülőfalujában a hősi halált halt győri szerzetesnővérről

Életnagyságú bronz szobrot állítottak Mária Sebalda nővér tiszteletére szülőfalujában Érsekvadkerten. A Győrben hősi halált halt ápoló így halála után 79 évvel később végre hazatért.

2024. Szeptember 07. 09:12, szombat | Helyi

Ingyenes workshop szülőknek: újraéleszteni is megtanítják őket

Allergiás reakció, újraélesztés, Heimlich-fogás – ezek azok a dolgok, amelyekről sokan hallottunk már, de a gyakorlatban nem biztos, hogy tudnánk is alkalmazni.