Városlista
2023. február 5, vasárnap - Ágota

Hírek

2011. Szeptember 23. 14:21, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Jelentős gyógyszerárváltozás várható egy hét múlva

Jelentős gyógyszerárváltozás várható egy hét múlva

Egy hét múlva lép hatályba az utóbbi évek legnagyobb gyógyszerárváltozása: 2220 orvosságért kell majd többet vagy kevesebbet fizetni a patikákban - írja a Magyar Nemzet.

Az egészségbiztosító állítja, egyetlen betegnek sem emelkednek a terhei, ha hajlandó lesz átállni valamely olcsóbb készítményre.

Ha azonban valaki ragaszkodik az eddigi medicinájához, akkor könnyen lehet, hogy mélyen a zsebébe kell nyúlnia, mert bizonyos készítményeknek drasztikusan emelkedik a térítési díja. Az egyik pszichiátriai szerért például az eddigi 300 forint helyett 42 ezret kell majd fizetni.

Vaklicit – ez az a szó, amely átrendezi október elsejétől a gyógyszerárakat és a patikai térítési díjakat. Az először alkalmazott módszer azt jelenti, hogy a gyártóknak úgy kellett az egyes medicinákra árcsökkentési javaslatot benyújtaniuk az egészségbiztosítónak, hogy nem ismerhették a konkurens cégek ajánlatait. Bár a gyártók önként dönthettek, hogy lejjebb viszik-e az áraikat – hatósági árcsökkentés tehát nem volt –, a biztosító igyekezett különféle támogatási technikákkal kikényszeríteni a lépést. Az árverseny tétje óriási: hatalmas átrendeződés várható az azonos hatóanyagot tartalmazó, tehát egymásnak valódi versenytársat jelentő készítmények gyártói között, egyes gyártók piacnyeréssel, míg mások piacvesztéssel fognak szembesülni.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 05. 11:20, vasárnap | Belföld

Itt az új szélrekord - 130 km/órás szél fújt a Kab-hegyen

Tegnap nem sok helyen fordultak elő viharosnál gyengébb széllökések, sőt erősen viharosak (>90 km/h) is szép számmal kifutottak - írja az OMSZ.

2023. Február 05. 08:03, vasárnap | Belföld

Itt vannak az ötös lottó nyerőszámai

Az ötös lottó nyerőszámai

2023. Február 05. 07:59, vasárnap | Belföld

Nagy Márton: tőkeprogramot indít hamarosan a kormány

2023. Február 05. 07:56, vasárnap | Belföld

Tállai András: a héten dupla nyugdíjat utal a kormány

Három nappal korábban kézhez kaphatják a februári, valamint az emelt összegű 13. havi nyugdíjat, és számos más nyugdíjszerű ellátást azok, akik azt postai úton kérték.