Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2010. Május 29. 14:50, szombat | Helyi
Forrás: Revita TV

Jelentős állomásához érkezett a pannonhalmi Főapátság turizmusfejlesztési programja

Jelentős állomásához érkezett a pannonhalmi Főapátság turizmusfejlesztési programja

A monostor közelében lévő Kosaras dombon a korábban megépített látogatóközpont mellett felépült a parkolóház és annak tetején a vendégek kiszolgálásra léte

A pannonhalmi főapátság turizmusfejlesztési programjának keretében épült új étteremben köszöntötte a vendégeket Várszegi Asztrik főapát. Az épület annak a programnak a része, amelyek megvalósítására több mint 1,2 milliárd forint uniós támogatást nyert a monostor.

A kosarasdombi épület földszintjén 120 férőhelyes konferencia termet alakítottak ki, az emeleten a'la cart és önkiszolgáló éterem várja a vendégeket. Kialakításánál a 21 század igényeit, formavilágát igyekeztek a tájba és a műemléki környezetbe integrálni. A létesítmények mindegyike az apátságba érkező turistákat hivatott szolgálni.

A főapátság látnivalói évente közel százezer turistát vonzanak. A fejlesztés további elemeként júliusra készül el a Szent Jakab ifjúsági és zarándok vendégház, augusztusra pedig az arborétum rehabilitációja. A beruházásoktól az idegenforgalom húsz százalékos növekedését várja a monostor.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.

2024. Május 06. 08:16, hétfő | Helyi

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét: a helyi közösségek május 20-ig pályázhatnak.

2024. Május 06. 07:14, hétfő | Helyi

Szén-monoxidot lélegzett be egy lakó a győri Eőrsy Péter utcában

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő április 27-én délelőtt egy társasház harmadik emeleti lakásában a győri Eőrsy Péter utcában.

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.