Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2020. Június 13. 12:02, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: katasztrófavédelem

Jelentősen csökkent a súlyos közúti balesetek száma márciusban

Jelentősen csökkent a súlyos közúti balesetek száma márciusban

Jelentősen csökkent a sérüléssel járó balesetek száma a közutakon márciusban a koronavírus-járvány miatt – mondta Szatmári-Margitai Gergely ügyvéd szombat reggel az M1-en.

Az ügyvéd elmondta, Magyarországon átlagosan havonta 1400-1500 személyi sérüléssel járó baleset történik; márciusban ez a szám 855-re csökkent.

Kitért arra is, hogy bár a balesetek száma csökkent, továbbra is problémát jelent a gyorshajtás.

A járvány idején visszaeső közúti forgalom miatt is sok városban bicikliutakat jelöltek ki az autóutakon, így az újra élénkülő forgalomban figyelni kell a megváltozott helyzetre - jelezte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 08:00, szerda | Belföld

Maruzsa Zoltán: a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek

A megrendelt tankönyvek gyártása a napokban fejeződik be a debreceni Alföldi Nyomdában, a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek - közölte a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára sajtótájékoztatón kedden.

2024. Július 17. 07:59, szerda | Belföld

Megdőlt a nyári áramfogyasztási rekord hétfőn

Megdőlt az idei nyári, valamint a mindenkori nyári rendszerterhelési csúcs hétfőn - közölte a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. az MTI-vel kedden.

2024. Július 17. 07:53, szerda | Belföld

Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel tárgyalt Szijjártó Péter New Yorkban

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter orosz kollégájával, Szergej Lavrovval egyeztetett kedden New Yorkban, a találkozón szó volt az ukrajnai háborúról és a kétoldalú együttműködés kérdéseiről is.