Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2019. Augusztus 09. 08:40, péntek | Belföld

Jelentősen emelkedik a védőnők fizetése

Jelentősen emelkedik a védőnők fizetése

Csordás Ágnes Katalin, a Magyar Védőnők Egyesületének elnöke az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorának volt a vendége, ahol elmondta, hogy a védőnők régi kérése teljesült bérük emelésével.

Júliustól az egészségügyi szakdolgozói bértábla hatálya alá kerültek, az intézkedés jelentős béremelést hoz számukra. Ezzel a 2022-ig tartó béremelési folyamatnak is alanyai lettek.

Csordás Ágnes Katalin hangsúlyozta, hogy az intézkedés nyomán immár bruttó 256 ezer forint egy felsőfokú végzettségű kezdő védőnő alapilletménye, egy nyugdíj előtt álló kollégájuk esetében pedig 400 ezer forint ez az összeg.

Az elnök emlékeztetett arra is, hogy a védőnők régi sérelme, hogy rájuk nem terjesztették ki a 2013-ban jóváhagyott bértáblát, így jóval alacsonyabb volt a fizetésük, mint az ágazat többi dolgozójának.

Ugyanakkor a mostani intézkedés az alapellátásban dolgozó védőnők számára egy 2022-ig tartó béremelési folyamat kezdete, hiszen már ők is részesei az erről szóló megállapodásnak - mondta az egyesületi elnök.

Forrás: origo.hu

Kép: Illusztráció - MTI/Mészáros János

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.

2024. Augusztus 14. 07:40, szerda | Belföld

Szerdától harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe

Szerdától vasárnapig harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe - olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján.

2024. Augusztus 14. 07:36, szerda | Belföld

MOHU: elérte a százmilliót a visszaváltott italcsomagolások száma

Elérte a 100 milliót a visszaváltott italos palackok, dobozok és üvegek száma a magyarországi kötelező visszaváltási díjas rendszerben (DRS) -

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Belföld

Újabb tízezer szamárköhögés elleni védőoltás érkezett

Tovább emelkedett a bejelentett szamárköhögés (pertussis) gyanús esetek száma, hétvégén újabb tízezer szamárköhögés elleni védőoltás érkezett hazánkba