Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2023. December 25. 07:13, hétfő | Helyi

Jelentősen megnőhet a forgalom

Jelentősen megnőhet a forgalom

A Magyar Közút elmúlt évek tapasztalatai alapján december 22-én, péntektől a szokásosnál nagyobb forgalomra számíthatnak a közlekedők, különösen a nemzetközi átmenő forgalmat biztosító főbb útvonalakon.

Extrém nagy forgalom várható a bevásárlóközpontok környékén is, amely a környező közutak forgalmára is hatással lehet.

A legforgalmasabb útvonalak
A Nyugat-Európa felől érkező tranzitforgalom főként az M1-M0-M5-ös útvonalat érinti majd, de gyakorlatilag minden nyugat-kelet irányú úton megnövekedett forgalomra kell számítani karácsonyig. A tranzitforgalom újbóli megerősödése az új év első hétvégéjén várható az ellenkező irányba, amikor az átutazók visszaindulnak Nyugat-Európa felé.

Magyar Közút jövőre 50 éves Útinform szolgálatának tapasztalatai alapján december 24-én délután és este nem várható nagyobb forgalom, viszont karácsony első napján a főváros és a megyeszékhelyek, valamint nagyobb városok irányából várható mozgás a kisebb települések irányába, sokan ilyenkor indulnak el a rokonokhoz, barátokhoz, akik közül többen általában december 26-án, délután indulnak vissza otthonukba.

Figyelem!

Érdemes lesz még utazás előtt tájékozódniuk az aktuális útviszonyokról, a forgalmi helyzetről, hogy időben felkészülhessenek az esetleges torlódásokra, lassulásokra és az ebből adódó menetidő növekedésre.

Erről legegyszerűbben a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon tájékozódhatnak, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalat időben megtervezhessék.

(fotó: illusztráció, pixabay)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?