Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Január 28. 07:14, vasárnap | Helyi

Jelentősen nőtt a keresztfélévben felvettek száma a Széchenyi István Egyetemen

Jelentősen nőtt a keresztfélévben felvettek száma a Széchenyi István Egyetemen

Az Oktatási Hivatal közzétette a keresztféléves felvételi eljárás ponthatárait, melyek értelmében a tavalyinál 21 százalékkal több

Összesen 273 hallgató kezdheti meg tanulmányait februártól a győri Széchenyi István Egyetemen.

A legtöbb hallgató a Kautz Gyula Gazdaságtudományi, az Audi Hungaria Járműmérnöki, valamint a Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar képzéseire jutott be. Az Audi Hungaria Járműmérnöki Karra felvettek száma több mint másfélszerese az egy évvel ezelőttinek, de jelentős bővülést produkált a gazdaságtudományi és az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar is (az előbbi 36, az utóbbi 28 százalékosat). A műszaki menedzser, az ellátásilánc-menedzsment, a vezetés és szervezés, a gazdálkodási és menedzsment, a járműmérnök, valamint a közlekedésmérnök szak számított a leginkább slágernek.

„Az adatok alapján a gazdaságtudományi, valamint a legkorszerűbb technológiákhoz kapcsolódó képzési területeken intézményünk vonzereje továbbra is kiemelkedő, de emellett agrár- és humánképzéseink is keresettek. Külön öröm, hogy sikeresen, magas létszámmal indulhat el az új, ESG – környezeti, társadalmi és irányítási szakember mesterszakunk” – összegzett dr. Kovács Zsolt, az egyetem általános és oktatási elnökhelyettese.

Fotó: Dudás Máté

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.

2024. Április 27. 08:12, szombat | Helyi

Elkapták a győri pikóbárót

A rendőrség információi szerint az 55 éves győri férfi a megyénk egyik legismertebb kábítószer-kereskedője volt.

2024. Április 27. 08:02, szombat | Helyi

2024. Április 27. 07:12, szombat | Helyi

10 millió fa a Földért

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.