Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2012. Január 01. 02:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Újévi köszöntő Győrben

Újévi köszöntő Győrben

Boldog újévet Győr, boldog újévet győriek! Nagy öröm számomra, hogy ilyen sokan, együtt ünnepeljük az újesztendő beköszöntét. Kívánom, hogy minden fogadalmuk, amelyet éjfélkor tettek, váljon valósággá!

Kedves Győriek!

Küzdelmes, munkával teli évet zártunk 2011-el. A tavasszal rendezett Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás díszvendégeként nagy sikerrel mutatkozott be városunk.

A Széchenyi-egyetem szomszédságában megkezdődött a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ építése. A győri csodák palotája, amelynek célja a szórakoztatva nevelés, és a gyermekek tudományos ismereteinek bővítése, márciustól fogja lenyűgözni a nagyközönséget.

Győr összefogott a vonzáskörzetébe tartozó településekkel is. Rövidesen egy impozáns látogatóközpont nyílik a Baross úton, amely együtt népszerűsíti a megyeszékhely és környezetének gazdaságát és turizmusát.

Folytatódott a belváros rehabilitációja: a megszépült Széchenyi tér után új, modern, európai közösségi térré válik majd a Dunakapu tér is.

5 százalék alá csökkent, és ezzel országosan Győrben a legalacsonyabb munkanélküliség. Az Audi 900 millió eurós gyárbővítési beruházást indított, amelyhez Magyarország Kormánya 13 milliárd forintos támogatást nyújtott.

Győr megpályázta a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál rendezési jogát: a közel 10 milliárdos állami garanciavállalással minden eddiginél jelentősebb sportlétesítmény-fejlesztési program valósulhat meg városunkban.

A folyamatban lévő 11 milliárd forintos fejlesztéssel Magyarország egyik legkorszerűbb egészségügyi intézményévé válik a győri Petz Aladár kórház.
És a legfrissebb hír: az Állami Számvevőszék vizsgálata Győr város pénzügyi gazdálkodását minősítette az egyik legstabilabbnak az országban.

Röviden, csak néhány fejlemény, amelyet kiragadtam Győr töretlen fejlődésének sikertörténetéből.

Ezeket a sikereket nem érhettük volna el, ha Önök, győriek nem állnának az önkormányzat mellett, ha nem szeretnék a városunkat, és ha nem támogatnák azt a programot, amelyet Borkai Zsolt polgármester meghirdetett. Köszönet érte mindenkinek!

Kedves Győriek!

Győr Magyarország motorja! A jövő Győrben épül! Győr a jövő városa!
Kérem Önöket, hogy továbbra is támogassák a munkánkat, mert Együtt sikerülni fog!

Ezen gondolatok jegyében kívánok valamennyi győrinek reményteljes újesztendőt és hozzá jó egészséget 2012-re!

Boldog Újévet minden győri polgárnak!

Címkék: Győrben

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 14:53, szerda | Helyi

Nagyszabású ingyenes rendezvénnyel ünnepel ősszel az ETO Park

Óriási bulival és színes programokkal várja a lakosságot az ETO Park Szolgáltató & Élményközpont 2024. szeptember 20-án! Az esemény apropóját az adja, hogy újra élettel telik meg az épület. Közel két év kemény munka után szeptember

2024. Augusztus 14. 09:14, szerda | Helyi

Liszt-liszt, csak a csomagolás más?

Annyi féle liszt van a boltok polcain, hogy rendkívül nehéz eligazodni közöttük és kiválasztani a célnak megfelelőt.

2024. Augusztus 14. 08:13, szerda | Helyi

Táborozók a győri kórház Skill laborjában

Újraélesztést gyakoroltak és még egy rutinműtétet is kipróbálhattak a gyerekek a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház „Ecc-Petz” táborában.

2024. Augusztus 14. 07:14, szerda | Helyi

Az egyetem átvette a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola fenntartását

A Széchenyi István Egyetem fenntartásában működik tovább augusztus 1-jétől a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium.