Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Január 01. 12:30, vasárnap | Helyi
Forrás: Győr-Szol Zrt.

Újévi változások: átalakuló parkolási rend és új övezeti besorolások Győrben

Újévi változások: átalakuló parkolási rend és új övezeti besorolások Győrben

A Győr-Szol Zrt. felhívja a tisztelt autósok figyelmét, hogy a városi képviselő-testület 2011. október 28-i ülésén elfogadott rendeletmódosítás értelmében 2012. január elsejétől Győr területén változik a parkolás rendje.

A 2011-ben megváltott havi és negyedéves bérleteket január 5-ig, míg az éves bérleteket január 20-ig lehet használni. Az új esztendőtől érvényes legfontosabb módosítások a fizetőparkoló-hálózatban a következők.

A fizető parkolóhelyek korábbi díjövezetbe történő besorolása átalakul és egyszerűsödik. A belváros területén található négy díjövezetből két díjövezet jön létre. Ezzel megszűnik az övezetek sűrű váltakozása, nagyobb, homogén területek jönnek létre, melyeket a belváros központi magját körülvevő fő közlekedési útirányok határolnak el egymástól. A nagyobb egységes övezetek a lakossági bérlettel rendelkezők számára a parkolási lehetőségek bővülését eredményezik.

A korábbi centrális, I-es, II-es és III-as díjövezetből 2012. január 1-től I-es és II-es díjövezet alakul ki. Az Újkapu-utca – Újvilág utca - Gárdonyi utca - Szent István út - Jókai utca vonaltól a sétálóövezet irányába I. díjövezeti, míg kifelé II. díjövezeti besorolást kapnak a fizető parkolóhelyek.

A fizetőparkoló-hálózat a parkolás szabályozottá tétele érdekében 2012. január 1-től a belvárostól nyugati irányba eső területekre is kiterjed. Újváros és Sziget városrészek területén a Jedlik híd- Stromfeld Aurél utca – Simor János püspök tere - Erkel Ferenc utca - Dr. Róth Emil utca – Petőfi tér – Petőfi híd – Rába és Mosoni-Duna folyók által körülhatárolt terület III. díjövezeti besorolás alá fog tartozni.

Az övezetek óradíjai az alábbi táblázat szerint alakulnak:

2012. január 1-től a fizető parkolóhelyeken a díjköteles időszak csütörtöki napokon két órával rövidebb lesz, így délután 18 óra helyett csak 16 óráig kötelező parkolójegyet váltani. A változtatásra annak érdekében került sor, hogy a belvárosi üzletek a hosszabbított nyitva tartás és a 16 órától díjmentes parkolás révén versenyképesebbé váljanak a bevásárló központokkal szemben.
2012. január 1-től a III. díjövezetre érvényes díjköteles időszak is változik. Az I-és a II. díjövezettől eltérően a III. díjövezetbe sorolt fizetőparkoló helyeken szombati napokon a parkolás díjmentes lesz.

Felhívjuk parkolási bérlettel rendelkező ügyfeleink figyelmét, hogy a 2011-ben megváltott havi és negyedéves bérleteket január 5-ig, míg az éves bérleteket január 20-ig fogadjuk el a parkolási jogosultság igazolására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.

2024. Május 07. 08:11, kedd | Helyi

Szenzációsak a nyúliak! – 300 méterrel hosszabb lett a palacsintakígyó, mint azt tervezték

Palacsintagilisztának tűnik már csak az eredeti cél. 410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg Nyúlon, de annyira belendültek, hogy meg sem álltak 740 méterig.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.