Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2024. Április 15. 07:11, hétfő | Helyi

Jó ütemben halad a Dana 100 millió eurós beruházása

Jó ütemben halad a Dana 100 millió eurós beruházása

Ahogy arról már korábban mi is beszámoltunk, 100 millió euróból bővíti győri gyártó-kapacitását a Dana Hungary. A nagyszabású fejlesztés célja, hogy még jobban ki tudják szolgálni az elektromos járművek piacát.

Az állami támogatással megvalósuló beruházást tavaly nyáron jelentették be, a munka pedig azóta már jó ütemben meg is indult.

A beruházás két fontos projektre bontható: egyrészt akkumulátor hűtő megoldásokat fognak majd kínálni, másrészt pedig elektromos motorokat gyártanak majd. A bővítés már megindult, jelenleg a gyártási területek kialakítása és a gépek, berendezések telepítése zajlik. Ezeknek az eszközöknek a jelentős része teljesen automatizált, ami magas szintű mérnöki tudást követel meg, így a vállalatnál dolgozó mérnökök tudását is fejlesztik.

A beruházás a következő időszakban ér majd oda, hogy megkezdődhetnek a próbagyártások. Erre a tervek szerint a jövő év elején kerül majd sor.
Az elmúlt évben egyébként a Dana Hungary Kft. rekord árbevételt ért el. a 2023-as év eredménye 12%-kal haladta meg a 2022-es árbevételt a győri székhelyű vállalatnál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:16, hétfő | Helyi

Drónt kaptak a kisbéri rendőrök

Olyan helyekre is el tudnak általa jutni, ahová gyalog vagy autóval nem.

2024. Április 29. 08:13, hétfő | Helyi

Rózsa és Ibolya a Vaskakasban

Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Legyőzheti-e a szerelem az évszázados viszályt? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul?

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.