Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2012. Február 15. 17:30, szerda | Helyi
Forrás: Széchenyi István Egyetem

Jó választás! A Győri egyetem támogatja a tudás megszerzését

Jó választás! A Győri egyetem támogatja a tudás megszerzését

Február sorsdöntő hónap. Százezernyi fiatal jövője dől el ilyenkor, a felsőoktatási jelentkezés határidejéhez közeledve.

Ahogy az elmúlt években már világossá vált, a szak és az intézmény megválasztását nem elsősorban érzelmi alapon érdemes megközelíteni; a tanulmányi – utazási, lakhatási stb. – költségek és a választott szakma piacképessége egyaránt alapos átgondolásra készteti a jelentkezőket. Az idei felvételi keretszámok meghatározása még nyomatékosabban ráirányítja a figyelmet a helyes döntés fontosságára.

A győri Széchenyi István Egyetem lendületesen fejlődő intézmény, a műszaki képzés kiemelkedő bázisa. Ezt a kormányzat az államilag finanszírozott helyek számának kiosztásával is elismerte, hiszen összességében 30%-kal, műszaki területen 57%-kal nőtt a támogatott helyek száma. Ehhez járul hozzá az egyetem évek óta hatékonyan működő ösztöndíjrendszere, amely a leendő jogászoktól a gazdászokon, mérnökökön, egészségügyi szakosokon át a zenészekig valamennyi tudományterületen jelentős támogatást biztosít a tanulmányok során felmerülő költségek kompenzálásához, hogy a fiataloknak valóban csak a tanulásra kelljen koncentrálniuk. A köztársasági és a tanulmányi ösztöndíj mellett alapítványi, céges és magánösztöndíjak átfogó rendszere garantálja a tehetséges fiatalok előrehaladását.

A győri egyetem naprakész, gyakorlatias, azonnal alkalmazható tudást ad hallgatóinak, amint ezt a Diplomás Pályakövető Rendszer felmérései is visszaigazolják. A legfrissebb adatok szerint az itt végzettek 95%-a fél évvel a diploma megszerzését követően el tud helyezkedni, jelentős többségük a tanult szakmájában. Ez az érték országos tekintetben kimagasló eredmények számít.

Az államilag finanszírozott helyek módosításától függetlenül továbbra is megéri a győri gazdász és jogász szakokra jelentkezni, nem csupán a képzések minősége, hanem a felmerülő költségek okán is. Talán meglepő, mégis tény, hogy egy győri fiatalnak háromszor annyiba kerül a fővárosi diploma például Gazdálkodás és Menedzsment szakon, mintha a szülővárosában szerezné meg. Jogászok esetében ugyanez az összehasonlítás bő kétszeres eltérést mutat, ugyancsak a győri egyetem előnyére. Ráadásul egy államilag támogatott budapesti képzés járulékos költségeinek (szállás, tömegközlekedés, hazautazás, étkezés) összege közel azonos, adott esetben magasabb is lehet a helyi önköltséges képzés díjánál. További kalkulációk is elérhetők az egyetem központi honlapján, a http://uni.sze.hu címen.

Aki a Széchenyi István Egyetem bármely képzését választja – idén február 24. a jelentkezési határidő –, gazdaságos tanulmányi feltételekkel, piacképes diplomával, az életpálya sikeres elindításával számolhat. Az intézmény gazdag oktatási kínálatáról a http://felveteli.sze.hu címen lehet informálódni, az egyetem munkatársai személyes konzultáción is segítenek az életre szóló döntés meghozatalában, de telefonon, Skype-on és e-mail útján is lehet érdeklődni.

Széchenyi István Egyetem

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 09:11, péntek | Helyi

Tovább tarthat az utazás, folytatódik a győri vasútvonal felújítása

Herceghalom és Bicske között folytatódnak péntektől a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonal felújításának tavaszi utómunkálatai – közölte a MÁV honlapján.

2024. Május 10. 08:14, péntek | Helyi

Az angol írásbelit is kipipálhatják

Az angol írásbelivel folytatódott az érettségi csütörtökön.

2024. Május 10. 07:13, péntek | Helyi

Két autószervizt is lebuktatott a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a kormányhivatal szakembereivel közösen tartottak ellenőrzéseket Győr-Moson-Sopron vármegyei autószervizekben.

2024. Május 09. 09:16, csütörtök | Helyi

A barokk korba repít vissza a 250 éves pannonhalmi orgona

A felújítás után visszatért Pannonhalmára és ismét régi pompájában ragyog az 1778-es években készült Corte-orgona. Sokat látott restaurátorok számára is kihívás felújítani egy ilyen hangszert.